Ποια είναι η πόλη - πρότυπο της Κρήτης για τα ΑμεΑ;

Κρήτη
Ποια είναι η πόλη - πρότυπο της Κρήτης για τα ΑμεΑ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βήματα προόδου και νέες υποδομές στον κυκλοφοριακό ιστό, αλλά και στις παραλίες

Το σωματείο ΑμεΑ Ρεθύμνου σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και φορείς, προγραμματίζει νέες παρεμβάσεις που θα καταστήσουν το Ρέθυμνο ακόμα πιο εύκολα προσβάσιμο για το σύνολο του πληθυσμού.

Αιχμή του δόρατος αποτελούν όχι μόνο οι υποδομές στον κυκλοφοριακό ιστό, αλλά και στις παραλίες, βελτιώνοντας τον τόπο και ως τουριστικό προορισμό.

Τα ΑμεΑ στο Ρέθυμνο, όπως και όλα τα εμποδιζόμενα άτομα, εκτιμούν το γεγονός ότι πια, τα δημόσια λεωφορεία είναι προσβάσιμα. Βήματα προόδου και δια της ηχητικής ειδοποίησης στα φανάρια με τηλεχειριστήριο για τυφλούς, ενώ πια υπάρχει και αντίστροφη μέτρηση για τους πεζούς. Οι νέες στάσεις έχουν κιόσκια και στέγαστρα, καθιστώντας το Ρέθυμνο έναν ποιοτικό τουριστικό προορισμό.

Αυτό που τώρα αποτελεί ζητούμενο, είναι να αναπτυχθεί και το σύστημα ηχητικής, αλλά και αναγραφόμενης ειδοποίησης των στάσεων, τόσο στα λεωφορεία, όσο και στις ίδιες τις στάσεις, στα ελληνικά και τα αγγλικά. Αίτημα που έχει βρει εκφραστή, στον πρόεδρο του σωματείου ΑμεΑ Ρεθύμνου, Δημήτρη Τσαχάκη.

Παράλληλα, οι προσπάθειες εντείνονται για να βελτιωθεί η προσβασιμότητα και στις παραλίες για τα άτομα με αναπηρία, κάτι που μεθοδεύεται με επαφές με το υπουργείο ανάπτυξης και μάλιστα για τις παραλίες τόσο στα βόρεια όσο και στα νότια του νομού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News