Τι φέρνει η «Λητώ» στην Κρήτη και ποιες περιοχές επηρεάζει;

Κρήτη
Τι φέρνει η «Λητώ» στην Κρήτη και ποιες περιοχές επηρεάζει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως επηρεάζει το βαρομετρικό χαμηλό «Λητώ» το νησί μας;

Το βαρομετρικό χαμηλό «Λητώ» θα προκαλέσει νέα επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή το βράδυ έως και τη Δευτέρα 26/02/2018, αρχικά στο Ιόνιο και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Κρήτη η «Λητώ» φέρνει σύμφωνα με το meteo.gr θυελλώδεις ανέμους σε Χανιά και Ρέθυμνο. 

Χανιά

Τη Δευτέρα 26/2 υπάρχει προειδοποίηση θυελλωδών ανέμων στα Χανιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-15 βαθμούς Κελσίου και θα επικρατεί συννεφιά. Την Τρίτη υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης βροχών και αναμένεται εξασθένηση των ανέμων.

Στο Ηράκλειο υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής το βράδυ της Κυριακής. Για τη Δευτέρα αναμένεται ηλιοφάνεια με διαστήματα συννεφιάς, νοτιάδες έντασης 5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 15 βαθμούς Κελσίου. Την Τρίτη αναμένεται εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας .

Μικρή πιθανότητα βροχών υπάρχει το βράδυ της Κυριακής στο Ρέθυμνο. Παράλληλα υπάρχει προειδοποίηση για θυελλώδεις ανέμους τη Δευτέρα 26/2 που θα συνοδεύονται από βροχές και θερμοκρασία έως 16 βαθμούς. Συννεφιασμένος ουρανός και νοτιάδες αναμένονται και την Τρίτη.

Άγιος Νικόλαος

Για τη Δευτέρα αναμένεται συννεφιά, ασθενής βροχή , έως 18 βαθμοί Κελσίου και νοτιάδες έντασης 4 μποφόρ στον Άγιο Νικόλαο. Την Τρίτη ίδιο το σκηνικό του καιρού, με εξασθένηση των ανέμων.

 Στην υπόλοιπη χώρα:

Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής 25/02 και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 26/02/2018, η «Λητώ» κινούμενη γρήγορα ανατολικά θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες οι οποίες στη Δυτική Πελοπόννησο, Δυτική Στερεά, Ήπειρο και στα νησιά του Ιονίου θα είναι ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν σταδιακά ολόκληρη τη χώρα με κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Την Δευτέρα 26/02, μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται  στην Κεντρική Μακεδονία, στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά και στη Θεσσαλία, όπου στην περιοχή του Ανατολικού Πηλίου.

Η «Λητώ» θα κινηθεί γρήγορα ανατολικά-βορειοανατολικά με αποτέλεσμα τη γρήγορη βελτίωση του καιρού μέσα στη Δευτέρα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News