«Πράσινο φως» για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων

Κρήτη
«Πράσινο φως» για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, μέσω των σχεδίων βελτίωσης, πρόγραμμα που στοχεύει στη μείωση του κόστους παραγωγής καθώς και στη βελτίωση της παραγωγικότητας αλλά και ανταγωνιστικότητας.

Τέλη Απριλίου κλείνει το πρόγραμμα για την κατάθεση φακέλων για την ένταξη αγροτών στα σχέδια βελτίωσης, τα οποία αποτελούν την ναυαρχίδα του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για την υλοποίηση των επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος θα δοθούν συνολικά 316 εκατομμύρια ευρώ σε επίπεδο χώρας, εκ των οποίων τα 25 εκατομμύρια αφορούν το νησί μας.

Με στόχο την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, το ΓΕΩΤΕΕ, το παράρτημα Κρήτης σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργείο διοργάνωσε ημερίδα στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια ημερίδας, στο προηγούμενο πρόγραμμα για τα σχέδια βελτίωσης απορροφήθηκαν λιγότεροι πόροι από τους προβλεπόμενους, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η αδυναμία στην ιδιωτική συμμετοχή.

Προς τη κατεύθυνση αυτή, το υπουργείο σχεδιάζει την ίδρυση ταμείου ενίσχυσης της ιδιωτικής συμμετοχής στα επενδυτικά σχέδια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News