«Κρατείται» πλοίο σε λιμάνι, δεν είχαν πιστοποιητικό ναυτικής ικανότητας, μέλη του πληρώματος

Κρήτη
«Κρατείται» πλοίο σε λιμάνι, δεν είχαν πιστοποιητικό ναυτικής ικανότητας, μέλη του πληρώματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη και τα …πρόστιμα

Σε λιμάνι της Ανατολικής Κρήτης και συγκεκριμένα της  Σητείας., παραμένει τα τελευταία 24ώρα το Φ/Γ (livestock carrier)''BLUE MOON I'' σημαίας Togo, στο οποίο και από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης επιβλήθηκε μέτρο κράτησης και απαγόρευσης απόπλου, από τη Λιμενική Αρχή Σητείας.

Έπειτα από επιθεώρηση που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε η μη γνησιότητα πιστοποιητικού ναυτικής ικανότητας σε πέντε από τα δώδεκα ναυτολογημένα μέλη του πληρώματος, τα οποία συνελήφθησαν και πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής.

Επιπροσθέτως, διαπιστώθηκαν ουσιώδεις ελλείψεις στους τομείς ασφάλειας ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, σύμβασης ναυτικής εργασίας, σύμβασης γραμμής φορτώσεως, προτύπων εκπαίδευσης – έκδοσης πιστοποιητικών και τήρησης φυλακών των ναυτικών, προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος καθώς και διεθνούς κώδικα αποφυγής συγκρούσεων και σύμφωνα με τις διαδικασίες του PARIS M.O.U. επιβλήθηκε το μέτρο της κράτησης – απαγόρευσης απόπλου (DETENTION).

Από το Λιμεναρχείο Σητείας που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να κινηθεί η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News