Επιτέλους βροχή σε όλο το νησί

Κρήτη
Επιτέλους βροχή σε όλο το νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη

Επιβεβαιωθήκαν πλήρως οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για ένα άκρως βροχερό σαββατοκύριακο στην Κρήτη, αρχής γενομένης από σήμερα το πρωί και από τα δυτικά.

Πολύ γρήγορα, σύμφωνα και με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, οι βροχές επεκτείνονται σε όλο το νησί.

Αναφορικά με τους ανέμους, στις ανατολικές περιοχές πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις, με την έντασή τους στα 3 με 4 μποφόρ και κατά τόπους έως τα 5 μποφόρ.

Στις δυτικές περιοχές, οι άνεμοι στράφηκαν από νωρίς το πρωί από δυτικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ.

Οι δυτικοί άνεμοι επεκτάθηκαν και αυτοί με τη σειρά τους στα ανατολικά, αντικαθιστώντας τους νοτιάδες. Εξάλλου, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Κυριακή προβλέπονται αρχικά, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, λίγες νεφώσεις.

Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις αυτές αναμένεται να αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από το πρωί από βόρειες διευθύνσεις στα 3 και τοπικά στα 4 μποφόρ. Ωστόσο, μέχρι το βράδυ θα μετατραπούν σε νοτιοδυτικοί. Εξάλλου, και αύριο η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με σήμερα.

Όπως μας είπε ο Μανόλης Λέκκας, από αύριο το βράδυ θα αρχίσει να μεταβάλλεται ξανά το καιρικό σκηνικό. Μεθαύριο Δευτέρα, αναμένονται βροχές και πιθανότατα τοπικές καταιγίδες σε ολόκληρη την Κρήτη. Εξάλλου, οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, ενισχυμένοι, με την έντασή τους να κυμαίνεται στα 5 με 6 και τοπικά θα φτάνει τα 7 μποφόρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News