Κρήτη

Ανοίγει πλέον ο δρόμος για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων

Το πρόγραμμα είναι συνολικού ύψους 316 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 25 εκατομμύρια αφορούν το νησί μας

Όπως εκτιμάται φέτος οι δικαιούχοι θα ξεπεράσουν τις 15.000 σε επίπεδο χώρας ενώ σημαντική βοήθεια αναμένεται να αποτελέσει η ίδρυση ταμείου για την ενίσχυση της ιδιωτικής συμμετοχής στα επενδυτικά σχέδια.

Τέλη Απριλίου κλείνει το πρόγραμμα για την κατάθεση φακέλων για την ένταξη αγροτών στα σχέδια βελτίωσης, τα οποία αποτελούν την ναυαρχίδα του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Για την υλοποίηση των επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος θα δοθούν συνολικά 316 εκατομμύρια ευρώ σε επίπεδο χώρας, εκ των οποίων τα 25 εκατομμύρια αφορούν το νησί μας.

Με στόχο την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, το ΓΕΩΤΕΕ, το παράρτημα Κρήτης σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργείο διοργάνωσε ημερίδα στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια ημερίδας, στο προηγούμενο πρόγραμμα για τα σχέδια βελτίωσης απορροφήθηκαν λιγότεροι πόροι από τους προβλεπόμενους, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η αδυναμία στην ιδιωτική συμμετοχή.

Προς τη κατεύθυνση αυτή, το υπουργείο σχεδιάζει την ίδρυση ταμείου ενίσχυσης της ιδιωτικής συμμετοχής στα επενδυτικά σχέδια.

Σχόλια