Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Θέλουμε τον ελληνικό λαό σύμμαχο»

Κρήτη
Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Θέλουμε τον ελληνικό λαό σύμμαχο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε τη σημασία του Eurogroup του Ιουνίου 2017.

Στο Ηράκλειο βρέθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σήμερα, Παρασκευή, και στο πρόγραμμά του συμπεριλαμβανόταν πέρα από τις συναντήσεις, και η κεντρική του ομιλία που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Οικονομικό Επιμελητήριο-Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος-Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.

Ο υπουργός Οικονομικών αρχικά εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τις συναντήσεις που είχε νωρίτερα μέσα στην ημέρα στο Ηράκλειο. Όπως ανέφερε «πήρα και θετικά μηνύματα, αλλά ενημερώθηκα και για προβλήματα που υπάρχουν. Χρειάζεται να ξέρεις όλα όσα γίνονται. Και τα θετικά βέβαια λειτουργούν πολλαπλασιαστικά».

Όσον αφορά στην ονομασία της ομιλίας του «Έξοδος και ανάπτυξη με την κοινωνία σύμμαχο», ισχυρίστηκε ότι προκλήθηκαν αντιδράσεις, ωστόσο ο τίτλος είναι σημαντικός: «είναι σημαντικό να έχουμε το λαό σύμμαχο».

Επικεντρώθηκε μάλιστα στο Eurogroup του Ιουνίου 2017, όπου σύμφωνα με τον ίδιο «Έγινε η συμφωνία για το χρέος και εκεί αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα απόθεμα χρηματικό για να μπορεί η Ελλάδα να συνεχίσει να σταθεί στα πόδια της. Από τότε είχαμε τρεις εξόδους στην αγορά οι οποίες πήγαν πολύ καλά».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε να ξεχάσουμε ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αλλά να δώσουμε και έμφαση στη μεταμνημονιακή εποχή.    

Τέλος, έδωσε έμφαση στο τελευταίο σκέλος της ονομασίας της ομιλίας του, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι ο λαός να είναι σύμμαχος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News