Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ: Στο επίκεντρο η Κρήτη

Κρήτη
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ: Στο επίκεντρο η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο μέχρι και τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές αλλά και χιόνια σε πολλές περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας, αλλά και στο νησί μας.  

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, επικίνδυνα φαινόμενα από το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και από το απόγευμα και έπειτα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στέρεα (περιλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες, αλλά και την Κρήτη.  

Η κακοκαιρία θα πλήξει από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά τα νησιά του βορείου και ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.  

Παράλληλα, χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής χωράς. Η κακοκαιρία προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά με κυρία χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, την ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική στέρεα και τη δυτική Πελοπόννησο.  

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, ενώ προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στέρεας (πάνω από τα 700 μέτρα), της Θεσσαλίας (πάνω από τα 500 μέτρα) και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.    

Αναλυτικότερα η πρόγνωση του καιρού για την Κρήτη για το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Καλός θα είναι ο καιρός την Παρασκευή στο Ηράκλειο, με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 2 μποφόρ.

Συννεφιασμένος και βροχερός θα είναι ο καιρός, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 μέχρι 17 βαθμούς, ενώ βροχή αναμένεται από το πρωί του Σαββάτου μέχρι και αργά το μεσημέρι, με βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 4 μποφόρ.

Παρεμφερές το καιρικό σκηνικό και την Κυριακή, με βροχές από το μεσημέρι μέχρι και τα μεσάνυχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 2 με 3 μποφόρ.

Βροχή αναμένεται σήμερα το μεσημέρι στα Χανιά, με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 17 βαθμούς και τους ανέμους να πνέουν στα 3 μποφόρ.

Συνεχίζεται η βροχή και το Σάββατο, η οποία και θα διαρκέσει μέχρι και αργά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα «αγγίξει» τους 15 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν στα 4 μποφόρ.

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός την Κυριακή, ενώ αναμένεται βροχή το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 10 μέχρι τους 15 βαθμούς.

Ηλιόλουστος ο καιρός σήμερα στο Ρέθυμνο, με αραιή συννεφιά. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 17 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν στα 2 με 3 μποφόρ.

Βροχή από τα ξημερώματα του Σαββάτου μέχρι και αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία ωστόσο θα φτάσει μέχρι και τους 16 βαθμούς και οι άνεμοι μέχρι τα 4 μποφόρ.

Συννεφιασμένος ο καιρός την Κυριακή, με βροχή από το βράδυ και έπειτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 11 με 16 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν στα 1 με 3 μποφόρ.

Βροχή από το απόγευμα της Παρασκευής, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 17 βαθμούς και τους ανέμους στο 1 μποφόρ.

Βροχερός καιρός, με 17άρια! Βροχή θα σημειωθεί από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι, με τους ανέμους στα 1 με 3 μποφόρ.

Συννεφιασμένος ο καιρός την Κυριακή, με τη θερμοκρασία από 10 μέχρι 16 βαθμούς και τους ανέμους στο 1 μποφόρ.

Για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί το Λιμεναρχείο:

Μάλιστα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους, από αύριο μέχρι και τη Δευτέρα και παράλληλα να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Παράλληλα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ενημερώνει ότι έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό, αλλά και τα πλωτά και χερσαία μέσα του, σε περίπτωση κινδύνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News