Κρήτη

Νέοι δίνουν ραντεβού στην Κρήτη - Πορεύονται «Μαζί στο Μέλλον»

Νέοι από όλη τη χώρα δίνουν ραντεβού στην Κρήτη για να πορευτούν «Μαζί στο Μέλλον» και να καλέσουν σε «αλλαγές που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο».

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24-25 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή 150 ενήλικων μελών του Οδηγισμού από δέκα περιοχές της χώρας και από έντεκα πόλεις της Κρήτης.

Το θέμα της συνάντησης «C.E.A. δίχως ταυτότητα» στόχο έχει να δείξει την μεγάλη δύναμη της εξωστρέφειας και της μεταδοτικότητας, την προσφορά στον συνάνθρωπο και με σύνθημα «Μαζί στο Μέλλον» να καλέσει όλους τους συμμετέχοντες σε «αλλαγές που θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο κόσμο».

Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον οργανωτή, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μεγάλη δράση στο Πάρκο Γεωργιάδη 10:30 - 12:30 το πρωί της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου με βιωματικά παιχνίδια για παιδιά, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης (χειροτεχνίες και έκθεση), δωρεάν διανομή αφεψημάτων από Κρητικά βότανα, ζεστού φαγητού και λουκουμάδων στο κοινό.

Πρόκειται για μια δράση μεγάλης κοινωνικής σημασίας με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα κοινωνικής συμπαράστασης. Οι πολίτες θα μπορούν να «γευτούν την Κρήτη» αλλά και να προσφέρουν, εφόσον επιθυμούν, στο σύλλογο γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η ΡΟΔΑΥΓΗ».

Στη δράση πρόκειται να συμμετέχουν και 80 ανήλικα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού ηλικίας 5 έως 17 ετών, αλλά και παιδιά που θα θελήσουν να παίξουν. Οι διοργανωτές κάνουν ανοιχτό κάλεσμα σε παιδιά, νέους και όσους νιώθουν «νέοι» να συμμετέχουν ενεργά και να προσφέρουν διασκεδάζοντας!

Επίσης οι συμμετέχοντες στην συνάντηση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Εκπαίδευση των Ενηλίκων Στελεχών για την Βιωματική Εκπαίδευση Παιδιών ηλικίας 5 έως 17 ετών, Εργαστήρια Τεχνικών Κατασκηνωτικών Γνώσεων, Δημιουργικής Έκφρασης, Εφηβικού Προβληματισμού αλλά και μέσα από ένα εναλλακτικό παιχνίδι θα μπορέσουν να ανακαλύψουν το Ηράκλειο και την Ιστορία της Κρήτης.

Η συνάντηση θα φιλοξενηθεί στο 3ο Γενικό Λύκειο με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, ενώ σημαντική είναι η στήριξη αρκετών επιχειρήσεων και φορέων.

Η επίσημη έναρξη της Συνάντησης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 10:00 στο αμφιθέατρο του 3ου Γενικού Λυκείου ενώ την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00 θα γίνει η κοπή της πίτας του Περιφερειακού Τμήματος στο Πάρκο Γεωργιάδη με τη λήξη της μεγάλης δράσης προσφοράς.

Facebook.com/seo.kritis.anatolikisattikis  

Σχόλια