Κρήτη

Με καντάδες , το καρναβάλι γυρίζει σε άλλες εποχές

Κέφι φαντασία και χορός ενόψει του μεγαλύτερου καρναβαλιού της Κρήτης

Με κέφι και φαντασία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018! Σήμερα τη σκυτάλη της διασκέδασης παίρνουν οι παλιές ελληνικές καντάδες μιας άλλης εποχής! Το νοσταλγικό έθιμο της καντάδας θα πλημυρίσει τους δρόμους της παλιάς πόλης.

Στις 7 το απόγευμα από την πλατεία του Άγνωστου Στρατιώτη η Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου, μαθητές και καθηγητές από το Μουσικό Σχολείου Ρεθύμνου, μουσικοί της πόλης, μαζί με τις καρναβαλικές ομάδες αναβιώνουν το έθιμο της καντάδας στους δρόμους της παλιάς πόλης, για να καταλήξουν στο Πηγάδι (Μεγάλη Πόρτα).

Συμμετέχουν η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου και η Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου, με υπεύθυνη την κ. Ισιδώρα Χαλκιαδάκη, καθώς και η μουσική ομάδα aΛmaΛibre, με υπεύθυνους τους Μαριέλα Βιτώρου και Γιώργο Βεριδάκη. Συνοδεύουν οι μουσικοί Άρης Συκάκης, Ειρήνη Συκάκη, Μαρία Δασκαλάκη (βιολί), Δημήτρης Ταμπάλης, Παύλος Τόμζας, Γιώργος Μαθιανάκης, Μάριος Ηλιάκης, Τουλιάν (κιθάρα), Χρυσούλα Καραδάκη (ούτι), Σάκης Σακελαρίδης, Βαγγέλης Ματσουλιάδης (μπουζούκι), Γιώργος Βεριδάκης (μπαγλαμάς), Σπύρος Ξενιτόπουλος, Δημήτρης Βαρούχας, Ανδρέας Πλαΐτης (ακορντεόν). Συντονιστής και τομεάρχης της όλης εκδήλωσης είναι ο κ. Ανδρέας Πλαΐτης.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, «έκπληξη-δρώμενο ετοιμάζει η καρναβαλική ομάδα "Εμείς και Εμείς" σε κάποιο σημείο της διαδρομής! Μη χάσετε τη βόλτα της καντάδας για να ζήσετε από κοντά έναν μεγάλο έρωτα: "Του έρωτα τον πόλεμο στην Μπουνιαλή θα γράψω..."».

Σχόλια