default-image

Νέα αναβολή στη δίκη για το θάνατο του Κώστα Κατσούλη

Κρήτη
Νέα αναβολή στη δίκη για το θάνατο του Κώστα Κατσούλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα εκδικαστεί τελικά σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση θανάτου του φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς, Κώστα Κατσούλη.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει την Τετάρτη 21/2 στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, ωστόσο αναβλήθηκε από την Έδρα.

Η αναβολή δόθηκε έπειτα από σχετικό αίτημα ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, προκειμένου εκείνος να προλάβει να μελετήσει τη δικογραφία της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω δικηγόρος διορίστηκε από το δικαστήριο για να υπερασπιστεί έναν από τους τέσσερις κατηγορούμενους, καθώς ο τελευταίος δεν είχε διορίσει συνήγορο υπεράσπισης.

Τελικά το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ανέβαλε τη δίκη για τις 24 Οκτωβρίου του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι τέσσερα άτομα: Ο λόγος για έναν 36χρονο, που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 16 ετών, έναν 30χρονο, στον οποίο είχε επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών, αλλά κι έναν 28χρονο.

Ο τελευταίος είναι κατηγορούμενος παρά το ότι είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, καθώς, μετά τη δίκη, η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης είχε ασκήσει έφεση κατά της απαλλακτικής για τον 28χρονο πρωτόδικης απόφασης.

Εξάλλου, στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου θα καθίσει κι ένας 38χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος άλλου φιλάθλου του Εθνικού, αλλά και για συμπλοκή.

Με λίγα λόγια, ο 38χρονος δε δικάζεται για την πράξη της σκοπούμενης θανατηφόρας σωματικής βλάβης στον Κατσούλη (για την οποία θα δικαστούν οι τρεις συγκατηγορούμενοί του), και για την οποία είχε αθωωθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου.

Σημειώνεται ότι σήμερα, περίπου τρεισήμισι χρόνια μετά το συμβάν, όλοι οι κατηγορούμενοι που έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης έχουν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

O αείμνηστος Κώστας Κατσούλης άφησε την τελευταία του πνοή στις 29 Σεπτεμβρίου του 2014, έπειτα από άνιση "μάχη" που έδωσε για δύο εβδομάδες σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Ο αδικοχαμένος φίλαθλος του Εθνικού Πειραιώς είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά κατά τη διάρκεια επεισοδίων που είχαν σημειωθεί στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού, δύο εβδομάδες νωρίτερα, σε αγώνα ανάμεσα στην ομάδα του και τον Ηρόδοτο.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News