default-image

Στο σκαμνί ξανά για την αποπλάνηση ανηλίκων στις Αρχάνες

Κρήτη
Στο σκαμνί ξανά για την αποπλάνηση ανηλίκων στις Αρχάνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να αναβιώσει σε λίγες ημέρες η πολύκροτη υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικων μαθητριών του Γυμνασίου Αρχανών, η οποία είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας πριν από δύο χρόνια.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης θα καθίσει την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου για να δικαστεί -σε δεύτερο βαθμό- ένας 47χρονος Ιρανός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 19 ετών και δύο μηνών από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Τον Δεκέμβριο του 2016, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 47χρονο για έξι τετελεσμένες πράξεις αποπλάνησης και για δύο απόπειρες αποπλάνησης ανηλίκων. Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 47χρονο για αποπλάνηση ανηλίκου κατά συρροή, πράξη η οποία συνιστά κακούργημα.

Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών για κάθε μία από τις έξι τετελεσμένες πράξεις αποπλάνησης και ποινή δύο ετών για κάθε μία από τις δύο απόπειρες. Η συνολική ποινή κάθειρξης που επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο ήταν 19 έτη και 2 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιρανός βρίσκεται εκτός φυλακής, αφού το δικαστήριο είχε δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του: Η σχετική απόφαση ελήφθη με 4 ψήφους υπέρ και 3 ψήφους κατά. Και οι τέσσερις ψήφοι προέρχονταν από τους λαϊκούς δικαστές (ενόρκους), ενώ μειοψήφησαν ο πρόεδρος της Έδρας και οι υπόλοιποι δύο τακτικοί δικαστές.

Έτσι, ο 47χρονος αφέθηκε τότε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 15.000 ευρώ, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα).

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News