Πώς θα εορταστούν τα Κούλουμα στην Κρήτη;

Κρήτη
Πώς θα εορταστούν τα Κούλουμα στην Κρήτη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραδοσιακά αναμένεται να γιορτάσουν οι Κρητικοί το τέλος των Απόκρεων και την Καθαρά Δευτέρα.

Πιστοί στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας θα ξεχυθούν σε πλατείες και αλάνες με λαγάνες και άλλα νηστίσιμα εδέσματα για να καλωσορίσουν την αρχή της Σαρακοστής.

Κούλουμα στον Καράβολα

Με ζωντανή μουσική και παραδοσιακά εδέσματα θα κλείσει ο «κύκλος» των εκδηλώσεων της «Καστρινής Αποκριάς 218».

Την Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ελάτε να γιορτάσουμε τα παραδοσιακά κούλουμα στην περιοχή του Καράβολα.

Η τελευταία εκδήλωση της Καστρινής Αποκριάς πραγματοποιείται από την Τρίτη Δημοτική Κοινότητα, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων, τον Δήμο Ηρακλείου και τη ΔΗΚΕΗ και όσοι βρεθούν στις 11:00 στην παραλιακή λεωφόρο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Καράβολα, θα… έχουν να θυμούνται αυτή τη μέρα!

Καρναβάλι και Κούλουμα και στα Χανιά

Πλούσιο πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες όλων των ηλικιών να διασκεδάσουν, ξεφεύγοντας από τους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Άφιξη Βασιλιά Καρνάβαλου, χοροί lady style, tumpao από τη σχολή χορού "Χορότεχνο", βόλτα με το αποκριάτικο τρενάκι για μικρούς και μεγάλους και συναυλία με τον Μάνο Μαλαξιανάκη.

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, ώρα: 11.00: πλατεία 1866: "Μουσικές και ξυλοπόδαροι" Ξυλοπόδαροι θα κάνουν τα μαγικά τους κόλπα με μικρούς και μεγάλους και ο Μάνος Τρυπιάς θα μας διασκεδάσει με το συγκρότημά του. Συνδιοργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, ώρα: 18.00: πολιτιστικό - ενοριακό κέντρο Ζωοδόχου Πηγής Μουρνιών: "Μagicircushow με τον Ζιν Ζιν" Ο κλόουν ΖΙΝ ΖΙΝ και το Φυστίκι του θα μας διασκεδάσει και θα μας βάλει στο κλίμα της Αποκριάς.

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 13.00: "Το Μεγάλο Κυνήγι του Θησαυρού 2018". Το παιχνίδι - θεσμός της Αποκριάς, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου και οι συμμετοχές έχουν ήδη ξεκινήσει! Για να λάβετε μέρος στο πιο διασκεδαστικό παιχνίδι της Αποκριάς, χρειάζεται να φτιάξετε την ομάδα σας, η οποία μπορεί να αποτελείται από όσα άτομα θέλετε, να ορίσετε έναν αρχηγό της ομάδας, ο οποίος θα είναι πάνω από 18 ετών, να έχετε μεταφορικό μέσο (ποδήλατο, μηχανάκι, αυτοκίνητο ή και τα τρία) και να δηλώσετε συμμετοχή. Συνδιοργάνωση: Super F.M.

Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 11.00: "Κούλουμα στο άλσος των Αγίων Αποστόλων" Γιορτάζουμε τα κούλουμα με πλούσιο λαϊκό σχήμα, παραδοσιακά κεράσματα, αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών και κατασκευή χαρταετών από τους Προσκόπους Χανίων και χορευτικά με aerial yοga από τη Σχολή χορού & γυμναστικής Dance Fit Joy Studio.

Καθαρά Δευτέρα στο Γάζι

Όλα είναι έτοιμα στο Μαλεβίζι για τη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Γάζι, στην κεντρική πλατεία Μ. Κατσαμάνη, μπροστά από το Δημαρχείο Μαλεβιζίου.

Η Δημοτική Αρχή ετοιμάζει και εφέτος μια μεγάλη εκδήλωση, με σαρακοστιανά εδέσματα για όλους, μουσική, χορό και δρώμενα, με ελεύθερη συμμετοχή για όλους. Αναλυτικά το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει:

· Μουσική από τους Μιχάλη Καλλέργη, Γιώργο Δρακογιαννάκη και Μιχάλη Ρεθυμνιωτάκη.

· Χορευτικά από τα μέλη των αντίστοιχων τμημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων Γαζίου, Αγίας Μαρίνας και Αμμουδάρας.

· Παραδοσιακό γαϊτανάκι από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμμουδάρας.

· Εργαστήρι κατασκευής και ζωγραφικής χαρταετού από τον Σύλλογο Γυναικών Μαλβαζία.

· Παρουσίαση της λαγάνας - γίγας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρουσώνα.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και ο Μάνος Αγγελιδάκης, ο αγαπητός Μανωλιός, ενώ την παρουσίαση θα έχει ο Κώστας Φαραζάκης.

Σημείωση: Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση δε θα πραγματοποιηθεί και όλα τα τρόφιμα θα διανεμηθούν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μαλεβιζίου.

Αποκριγιώματα στο Ρούβα

Τα "Αποκριγιώματα στο Ρούβα", που οργανώνει ο Σύλλογος Βαρελοφρόνων Πολιτισμού και Ανάπτυξης Γέργερης, θα πραγματοποιηθούν και φέτος την Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στη Γέργερη.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι σύλλογοι και φορείς του δημοτικού διαμερίσματος Ρούβα, του δήμου Γόρτυνας, συνδιοργανώνουν τις μοναδικές εκδηλώσεις διονυσιακής Αποκριάς, που έχουν γίνει πλέον θεσμός.

Διαδραματίζονται καθ' όλη την περίοδο της Αποκριάς, με αποκορύφωμα την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στήνεται υπαίθριο γλέντι στον κεντρικό δρόμο της Γέργερης, και παρουσιάζονται δρώμενα και παραδόσεις της περιοχής, προσελκύοντας πολλούς επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Κρήτης, της Ελλάδας αλλά και ξένους επισκέπτες. Να σημειωθεί ότι προσφέρεται δωρεάν κέρασμα και φαγητό, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας της εκδήλωσης.

Συμμετέχουν οι: Πολιτιστικός Σύλλογος Γέργερης, Πολιτιστικός Σύλλογος Νιβρίτου, Σύλλογος Βαρελοφρόνων Γέργερης, Πολιτιστικός Σύλλογος Πανασού, Σύλλογος Γεργιανών Ηρακλείου, Πολιτιστικός Σύλλογος Απομαρμά, Σύλλογος Περιστερίδων ("Το Κάστρο") και Δημοτικό Τοπικό Συμβούλιο Γέργερης.

Απόκριες και Κούλουμα στο Δήμο Αγίου Νικολάου - Φέτος μένουμε εδώ!"

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στην Πλατεία Μελίνας Μερκούρη στην Κριτσά / Ώρα 10:30

Διοργάνωση: Τμήμα Νέων Πολιτιστικού Συλλόγου Κριτσάς

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Αποκριάτικη παρέλαση με κατάληξη μεγάλο Party με το Συγκρότημα 48Ώρες και τον DJ Marnellos στον Άγιο Νικόλαο / Ώρα 15:00

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Αποκριάτικό χοροστάσι στην Πάνω Πλατεία στην Κριτσά / Ώρα 19:00

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Κριτσάς

Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Φασολάδα στο Λιμάνι.. που ο νους σου δεν το βάνει.. στο Λιμάνι Σισίου / Ώρα 12:00

Διοργάνωση: Αναπτυξιακός Σύλλογος Σισίου

Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Κούλουμα στην Πλατεία Έξω Λακωνίων / Ώρα 14:00

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News