Κρήτη

Παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των ανέμων

Για θέματα υποδομών και ανάπτυξης των ορεινών Δήμων Βιάννου και Ανωγείων, αλλά και για το σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας συναντήθηκαν ο Δημάρχους Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης και ο Δήμαρχος Ανωγείων, Μανόλης Καλλέργης με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη. Μάλιστα ο κ. Μπαριτάκης αναφέρθηκε στη θετική εισήγηση να δοθεί παράταση μέχρι τέλη Ιουνίου στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, έπειτα από τους θυελλώδεις ανέμους που έπληξαν την περιοχή.

Οι Δήμαρχοι αναφέρθηκαν στην υλοποίηση δράσεων και έργων για την τοπική ανάπτυξη αλλά και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, επισημαίνοντας το ενδιαφέρον και την στήριξη της Περιφέρειας.

Παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Δήμο Βιάννου ζητεί ο Δήμαρχος

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Βιάννου αναφέρθηκε στα θέματα των πρόσφατων καταστροφών σε θερμοκήπια και φυτική παραγωγή από τους θυελλώδεις ανέμους κι ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την συμβολή του στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στις υποδομές του Δήμου Βιάννου αλλά και για την θετική του εισήγηση στον Γ.Γ. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας - ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - να δοθεί παράταση μέχρι τέλη Ιουνίου στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Μπαριτάκης στο Δήμο Βιάννου ήδη έχουν γίνει 380 δηλώσεις για καταστροφές σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και φυτική παραγωγή, αριθμός που αντιστοιχεί στο 40% των καλλιεργούμενων θερμοκηπιακών εκτάσεων στο Δήμο Βιάννου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια