default-image

Πάνω από ένα τόνο λάδι έστειλαν Κρητικοί στη Μάνδρα

Κρήτη
Πάνω από ένα τόνο λάδι έστειλαν Κρητικοί στη Μάνδρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 1.000 κιλά εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου συγκέντρωσαν και έστειλαν στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας Αττικής οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, σε συσκευασίες των πέντε λίτρων που έφτασαν χθες στην Αθήνα και μοιράζονται στους κατεστραμμένους συνανθρώπους μας, οι οποίοι δοκιμάζονται.

Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που συγκεντρώνεται βοήθεια από τους συγκεκριμένους αγροτοκτηνοτρόφους, γνωστούς για τους αγώνες τους στο Μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών, αλλά συνήθως δε βγαίνει στη δημοσιότητα η εκδήλωση αλληλεγγύης, που τόσο μεγάλη σημασία έχει στις δύσκολες εποχές που βιώνει ο λαός μας!

Μιλώντας στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" χθες, με ικανοποίηση και χαρά ο πρόεδρος της οργάνωσης Μανούσος Σταυριανουδάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε η προσπάθεια αυτή από το σύνολο σχεδόν των ελαιουργείων του νομού Χανίων.

Μάλιστα, και η μεταφορά της ποσότητας έγινε εντελώς δωρεάν από τη μεταφορική εταιρεία του κ. Μπομπολάκη, ενώ το λάδι το διέθεσε σε φορείς, οι οποίοι αναλαμβάνουν τώρα να το διαθέσουν με τη σειρά τους στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη, ο ιερέας Γιάννης Καραμουσάκης, ο οποίος είχε ξανακάνει το ίδιο και στο παρελθόν και είναι γνώστης της όλης διαδικασίας. Ο παπα-Γιάννης, εξάλλου, είναι και αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βουκολιών.

«Στείλαμε πάνω έναν τόνο και εκατόν τριάντα κιλά. Είναι συσκευασμένο το λάδι σε πεντόλιτρα. Τη μισή ποσότητα την πήρε η Μητρόπολη για να τη μοιράσει στις οικογένειες που είναι καταγεγραμμένες στη λίστα που διαθέτει. Και το υπόλοιπο το πήραν τα Σωματεία Μετάλλου και Οικοδόμων, και άλλοι, για να το μοιράσουν και αυτοί σε καταγεγραμμένες οικογένειες που έχουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα...».

Όπως λέει ο Μανούσος Σταυριανουδάκης, πρόκειται για απόφαση που είχε ληφθεί την 1η Δεκεμβρίου. Και τότε, εκτός από τις κινητοποιήσεις, ελήφθη και η απόφαση να απευθυνθεί ο κάθε αγροτικός σύλλογος στο χωριό του για να βρει λάδι.

«Ας είναι καλά οι άνθρωποι. Και τα ελαιουργεία που μας εξυπηρέτησαν. Έχουμε καταγράψει σε μια κατάσταση τα ονόματα όσων βοήθησαν και τις ποσότητες που διέθεσαν. Ήταν μια κίνηση αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας. Δυστυχώς υπάρχει ακραία φτώχια. Άμα σας πω ότι με πήραν τηλέφωνο δύο οικογένειες από τη Μάνδρα Αττικής που διάβασαν το θέμα στο ίντερνετ και μας ρωτούσαν πού θα βρουν το λάδι, γιατί δεν υπάρχει ούτε καν αυτό στα σπίτια τους...».

Βέβαια, όπως λέει ο συνδικαλιστής, «εμείς κάνουμε συχνά τέτοιες ενέργειες. Μπορεί δηλαδή να πάμε στη Μητρόπολη 100 κιλά κρέας, να δώσουμε πολλές φορές διάφορα προϊόντα και κυρίως κρέας στα συσσίτια, στο γηροκομείο, και όπου αλλού μπορούμε. Αλλά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στον κόσμο. Δυστυχώς δεν υπάρχει κράτος που να προστατεύσει τους ανθρώπους αυτούς, ειδικά μετά από αυτές τις καταστροφές που συνέβησαν στην Αθήνα...».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News