default-image

«Καμπάνα» για το θάνατο του Γιώργου Σηφάκη

Κρήτη
«Καμπάνα» για το θάνατο του Γιώργου Σηφάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε σήμερα Πέμπτη η υπόθεση του θανάτου του Κρητικού παραολυμπιονίκη, Γιώργου Σηφάκη, ο οποίος είχε τραυματιστεί βαρύτατα, σε τροχαίο ατύχημα, στην Εθνική Οδό Ηρακλείου - Μοιρών, αφήνοντας τελικά την τελευταία του πνοή, στο Νοσοκομείο λίγες εβδομάδες αργότερα.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθισε ο οδηγός του ΙΧ, το οποίο στις 16 Μαΐου είχε πέσει πάνω στον 40χρονο πρωταθλητή, την ώρα που ο τελευταίος έκανε προπόνηση.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το μοιραίο τροχαίο που έμελλε να στοιχίσει τη ζωή στον άτυχο παραολυμπιονίκη, ο κατηγορούμενος κρίθηκε σήμερα ένοχος.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε τον οδηγό του ΙΧ ένοχο, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν είναι κάτοικος Κρήτης, παραδέχτηκε ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε, κινείτο με ταχύτητα άνω των 80 χιλιομέτρων την ώρα. Είπε ακόμη ότι αιφνιδιάστηκε όταν είδε ξαφνικά το χειρήλατο αμαξίδιο, το οποίο οδηγούσε ο αείμνηστος Σηφάκης, ωστόσο δεν κατάλαβε περί τίνος πρόκειται.

Είπε ακόμη ότι πάτησε τότε το φρένο με όλη του τη δύναμη, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, αυτό δεν ήταν αρκετό, για να αποφευχθεί η σύγκρουση με το αμαξίδιο του παραολυμπιονίκη.

Τι είπε η Εισαγγελέας

Στην αγόρευσή της, η Εισαγγελέας είπε ότι για το τροχαίο δυστύχημα ευθύνεται η παραβίαση του ορίου ταχύτητας από τον κατηγορούμενο.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος άνδρας οδηγούσε με πάνω από 80 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το όριο στο εν λόγω σημείο του δρόμου, είναι τα 50 χιλιόμετρα.

Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, πρόταση η οποία υιοθετήθηκε τελικά από την Έδρα.

Εξάλλου, η Εισαγγελέας ανέφερε ακόμη ότι το θύμα ήταν πάντα προσεκτικό όταν έκανε προπονήσεις, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Στο ακροατήριο βρίσκονταν μεταξύ άλλων μέλη της οικογένειας του αδικοχαμένου Γιώργου Σηφάκη, κάποια εκ των οποίων κατέθεσαν και ως μάρτυρες ενώπιον της Έδρας.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News