default-image

Υποχρεωτικά σχολείο από τα "4", τι γίνεται στην Κρήτη

Κρήτη
Υποχρεωτικά σχολείο από τα "4", τι γίνεται στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή από την ηλικία των 4ων ετών, αλλά σε δόσεις καθιερώνει το Υπουργείο Παιδείας, καθώς η έλλειψη υποδομών φρενάρουν το πρόγραμμα του Κώστα Γαβρόγλου.

Μόλις σε 234 Δήμους σε όλη τη χώρα υπάρχει η δυνατότητα αυτή την ώρα της εφαρμογής του προγράμματος, με τις περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να εξετάζουν εξονυχιστικά τις δυνατότητες που υπάρχουν ανά Δημοτική Ενότητα.

Σε εξέλιξη και στην Κρήτη οι συναντήσεις του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης με τους Αντιδημάρχους όλων των Δήμων του νησιού προκειμένου να διαπιστωθεί ποια είναι η δυνατότητα εφαρμογής του προγράμματος σε τοπικό επίπεδο.

Η αρχή έγινε από την περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου όπως είπε στο Ράδιο 98,4 ο Γιώργος Τερζάκης  όπου καταδείχτηκε η αδυναμία του Δήμου Ρεθύμνου να ενταχθεί στο πρόγραμμα προς το παρόν μέχρι να βελτιωθούν οι όποιες υποδομές διαθέτει.

Αδυναμία εκπόνησης του προγράμματος καταγράφεται επίσης στους Δήμους Ηρακλείου και Χανίων, που δεν διαθέτουν τις υποδομές και με το σχεδιασμό να έχει τη δυνατότητα ένταξης σε βάθος τριετίας.

Αναφορικά με το πρόγραμμα η εκπαιδευτική κοινότητα μιλά για πάγιο αίτημα της που επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, πέρυσι ενεγράφησαν στα νηπιαγωγεία 89.752 παιδιά ηλικίας 5-6 ετών και 48.444 ηλικίας 4-5 ετών. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News