Περίεργο περιστατικό με αγνώστους "Φύγετε είναι ιερός χώρος"

Κρήτη
Περίεργο περιστατικό με αγνώστους "Φύγετε είναι ιερός χώρος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα περίεργο περιστατικό που καταγράφηκε στο ωδείο Ρεθύμνου εξετάζουν με προσοχή οι αρχές του Ρεθύμνου.

Το απόγευμα της Τρίτης και μάλιστα εν ώρα μαθημάτων, ένας άνδρας με σκούρα χαρακτηριστικά, απευθύνθηκε στην υπεύθυνη του χώρου, υπάλληλο, αναφέροντάς της, ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στο σημείο, όπως και ότι ο χώρος προορίζεται για άλλες δραστηριότητες, καθότι είναι ιερός.

Η υπάλληλος διατήρησε την ψυχραιμία της παρότι ο άγνωστος άνδρας ήταν εριστικός και μετά από προτροπή της, απομακρύνθηκε. Λίγο αργότερα όμως, επέστρεψε στο ωδείο με έναν φίλο του, αναφέροντας στην υπεύθυνη, ότι κάποια μέρα θα επιστρέψουν εκεί!

Εν τέλει οι μαθητές του ωδείου αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε και αργότερα μετέφεραν τα τεκταινόμενα στους γονείς τους, ενώ οι δύο άνδρες τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η υπάλληλος του ωδείου, κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για μουσουλμάνους, δεδομένου των όσων ανέφεραν για τον χώρο, την ιερότητά του και των χαρακτηριστικών της φυσιογνωμίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το ωδείο Ρεθύμνου, στεγάζεται στο αλλοτινό Νερατζέ τζαμί της οθωμανικής κατοχής και συγκεκριμένα, το 1890 αναγέρθηκε ο μιναρές, οπότε και ήταν λατρευτικός χώρος των μουσουλμάνων, ενώ παλαιότερα, στα χρόνια της Ενετοκρατίας, υπήρξε και ως καθολικός ναός της Santa Maria.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News