default-image

Όταν ο εργαζόμενος στο Δημόσιο γίνεται «στόχος» των πολιτών

Κρήτη
Όταν ο εργαζόμενος στο Δημόσιο γίνεται «στόχος» των πολιτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ελλάδα της κρίσης, της ύφεσης και της αβεβαιότητας δεν είναι λίγες οι φορές που εργαζόμενοι στο δημόσιο κυρίως, μπαίνουν στο στόχαστρο πολιτών χωρίς να δώσουν καμία απολύτως αφορμή. Το μόνο τους... λάθος είναι ότι κάνουν τη δουλειά τους σε μία περίοδο που η ψυχολογική πίεση των περισσότερων είναι υψηλή εν μέσω κρίσης.

Δεκάδες τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί σε δημόσια νοσοκομεία, κατά την διάρκεια των οποίων πολίτες δεν δίστασαν ακόμα και να επιτεθούν σε γιατρούς και νοσηλευτές χωρίς λόγο και... αιτία. Πρόσφατο το παράδειγμα με την ακραία συμπεριφορά σε βάρος εργαζομένων της ΔΕΗ σύμφωνα με καταγγελία.

Η κατάσταση πλέον μοιάζει ανεξέλεγκτη και κανείς δεν γνωρίζει πως μπορεί να μπει φρένο στην αλλαγή της συγκεκριμένης νοοτροπίας και να σταματήσει πια αυτή η στοχοποίηση συμπολιτών μας.

Ποια η άποψη των εργαζομένων; Πως χειρίζονται αυτά τα περιστατικά προκειμένου να μην ρίξουν ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά; Ποιες οι συνέπειες που θα υπάρξουν σε περίπτωση που εν βρασμώ ψυχής αντιδράσουν;

Για το θέμα θα συζητήσουν οι κκ. Γιάννης Βρέντζος, Μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Χονδροζουμάκης, Πρόεδρος Εργαζομένων Βενιζέλειο Νοσοκομείο και Γιώργος Παπαδάκης, Πρόεδρος Συλλόγου Εφοριακών Υπαλλήλων Δ.Ο.Υ. Αν. Κρήτης.

Απόψε στις 23:00 με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News