default-image

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων στην Κρήτη

Κρήτη
Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου για την Κρήτη.

Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ αναμένεται να σαρώσουν τα πελάγη της Κρήτης και το νησί κατά τόπους. Παράλληλα με τους ισχυρούς ανέμους η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα καθιστώντας παράδοξο τον συνδυασμό των ανέμων με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Κι ενώ στην Κρήτη επικρατεί συννεφιά και ισχυροί άνεμοι, η υπόλοιπη χώρα σαρώνεται από το κύμα κακοκαιρίας που έφερε από τη Λιβύη η «Ιοκάστη». Συγκεκριμένα, το βαρομετρικό χαμηλό «Ιοκάστη» ξεκίνησε το πέρασμά του και στην Ηπειρο στις ορεινές περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων. Σφοδρές χιονοπτώσεις καταγράφονται στην "καρδιά" του χειμώνα σε Τζουμέρκα, Ζαγόρι και Μέτσοβο.

Φωτογραφίες απο  eleftherostypos

Τι προβλέπεται στην Κρήτη για το Σαββατοκύριακο

Την ίδια ώρα, νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες αναμένονται για το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη. Τα φαινόμενα το βράδυ θα είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρά.

Οι άνεμοι προβλέπεται να είναι θυελλώδεις δυτικοί - νοτιοδυτικοί στο νοτιοδυτικό Κρητικό πέλαγος και να φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Στο δυτικό Κρητικό πέλαγος οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί με την ένταση να αγγίζει τα 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα από 12 έως 16 βαθμούς Κέλσιου, ενώ στη βόρεια Κρήτη προβλέπεται να είναι μέχρι και 4 βαθμούς υψηλότερη.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί του Σαββάτου, εφιστά την προσοχή σε ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στις παραπάνω περιοχές να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος των δελτίων της ΕΜΥ και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος, γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News