Τι κατέθεσαν οι δύο άντρες για το «εργαστήριο» κάνναβης

Κρήτη
Τι κατέθεσαν οι δύο άντρες για το «εργαστήριο» κάνναβης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι δύο 47χρονοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση με το εργαστήριο κάνναβης που αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη σε χώρο που λειτουργούσε στο παρελθόν ως καφενείο στο Τυμπάκι.

Εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν και τους δύο προσωρινά κρατούμενους παρότι και σήμερα ο ένας εκ των δύο ανάλαβε πλήρως την ευθύνη. Όπως ισχυρίστηκε, εκείνος ζήτησε από το φίλο του - σύζυγο της εν ενεργεία αστυνομικού στη Μεσαρά- να εκμισθώσει το συγκεκριμένο ακίνητο καθώς ο ίδιος θεωρούσε ότι εξαιτίας του παρελθόντος του δεν θα μπορούσε να το κάνει. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο συγκατηγορούμενός του πληρώνει τώρα τη φιλία τους.

Στην αρχική του κατάθεση παρέμεινε και ο δεύτερος κατηγορούμενος ο οποίος εκ νέου αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση, αφού όπως ισχυρίστηκε δεν γνώριζε την παράνομη δραστηριότητα που υπήρχε στο καφενείο. Μάλιστα ζήτησε και εξέταση γενετικού υλικού από το χώρο προκειμένου να αποδείξει ότι ο ίδιος ουδέποτε είχε βρεθεί εκεί.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Οι δύο 47χρονοι συνελήφθησαν την Τρίτη μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών και του Τμήματος Μοιρών κατά την οποία αποκαλύφθηκε ότι μέσα στο παλιό καφενείο είχε στηθεί εργαστήριο κατεργασίας κάνναβης. Η ποσότητα που  κατασχέθηκε είναι εξαιρετικά μεγάλη καθώς πρόκειται για 16 κιλά και 400 γραμμάρια κάνναβης και 2 κιλά και 584 γραμμάρια κάνναβης σε μορφή σοκολάτας.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ" ΚΑΝΝΑΒΗΣ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, η παράνομη δραστηριότητα θα απέφερε στους κατηγορουμένους χρυσά κέρδη. Το στοιχείο που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση τους είναι ότι πέρα από την ναρκωτική ουσία στην κατεργασμένη και ακατέργαστη μορφή της, στην κατοχή τους φέρεται να είχαν και σπόρους ή άλλες προσμίξεις που θα τους απέφεραν συνολικά προσδοκώμενο όφελος άνω των 100.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Γωγώ Αποστολάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News