default-image

Μάθημα... έξω από την τάξη έκαναν μαθητές στην Ιεράπετρα

Κρήτη
Μάθημα... έξω από την τάξη έκαναν μαθητές στην Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μαθητές του 1ου Λυκείου Ιεράπετρας βγαίνουν έξω από την τάξη για να μάθουν από «πρώτο χέρι» για να μάθουν τα πάντα γύρω από ένα χώρο εργασίας και τον τρόπο που δουλεύει μία επιχείρηση.

Στο πλαίσιο του μαθήματος Πολιτικής Παιδείας σε συνεργασία με την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος ERASMUS+: «Life & Job Skills for Successful Europeans», οι μαθητές της Α' τάξης του 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας βρέθηκαν σε Φυτώριο Κηπευτικών και Παραγωγής φυτών στα Μπραμιανά και σε Χαρτοβιομηχανία στην περιοχή της Παχειάς Άμμου, στις 29 Ιανουαρίου.

«Επιχειρείν» σημαίνει τόλμη, φαντασία, δημιουργία. Σημαίνει επιστημονικές γνώσεις και έξυπνες ιδέες που γίνονται πράξεις. Οι μαθητές γνώρισαν από κοντά ότι κάθε επιχείρηση έχει να αντιμετωπίσει πολλά περιβάλλοντα, με περιορισμούς, με ανταγωνισμούς με αντικρουόμενα συμφέροντα. Γι' αυτό, για να είναι αποτελεσματική, δηλαδή να επιτυγχάνει τους στόχους της (αύξηση κέρδους, διατήρηση μεριδίου στην αγορά, μείωση του κόστους, εκσυγχρονισμός κ.α), πρέπει διαρκώς να επενδύει στην έρευνα και στην καινοτομία.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Η αγροτική οικονομία στην περιοχή μας είναι μοχλός ανάπτυξης. Υπάρχουν εξαιρετικές επιχειρήσεις, οι οποίες επιτυγχάνουν ασυνήθιστα αποτελέσματα με συνηθισμένους ανθρώπους. Οι μαθητές γνώρισαν όλα τα στάδια παραγωγής, καθώς επίσης και τις ειδικότητες- δεξιότητες που χρειάζονται προκειμένου να λειτουργήσει μια τέτοια επιχείρηση.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Χαρτοβιομηχανίας η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της συσκευασίας με έμφαση στον πλέον σύγχρονο σχεδιασμό των συσκευασιών. Γνώρισαν τη σημασία της βιώσιμης ή αειφόρου ανάπτυξης, που αποσκοπεί στη μέγιστη απολαβή αγαθών από το περιβάλλον, χωρίς να διακόπτεται η παραγωγή αυτών των αγαθών στο μέλλον.

Για παράδειγμα, η εκμετάλλευση ενός δάσους, πρώτη ύλη για χαρτί, γίνεται με τέτοιον τρόπο που να μην καταστρέφεται το δάσος αλλά να μένει ζωντανό και για τις επόμενες γενιές. Πληροφορήθηκαν, επίσης, για τις ειδικότητες των εργαζομένων και τις δεξιότητες που απαιτούνται όπως μηχανικοί, χημικοί μηχανικοί, οικονομολόγοι κ.α.».

(κεντρική φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News