default-image

Ποινές έξι ετών για τις χιλιάδες λαθραίες φιάλες ουίσκι

Κρήτη
Ποινές έξι ετών για τις χιλιάδες λαθραίες φιάλες ουίσκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καμπάνες» επιφύλασσε σήμερα Πέμπτη το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης σε συνολικά οκτώ άτομα, τα οποία δικάζονταν για λαθρεμπόριο ουίσκι.

Ο λόγος για οκτώ Τούρκους υπηκόους, μέλη πληρώματος ρυμουλκού πλοίου, οι οποίοι είχαν πέσει στα δίχτυα των Διωκτικών Αρχών, στο Ηράκλειο, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Οι κατηγορούμενοι ηλικίας 30 έως 69 ετών, δικάστηκαν ερήμην, καθώς η τύχη τους.. αγνοείται. Υπενθυμίζεται ότι οι οκτώ Τούρκοι είχαν συλληφθεί το 2014, ωστόσο, στη συνέχεια είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Παρά το ότι δεν έδωσαν ποτέ το «παρών» στο δικαστήριο, η Έδρα τους έκρινε όλους ένοχους και επέβαλε στον κάθε έναν από αυτούς, ποινή κάθειρξης έξι ετών για την πράξη της «λαθρεμπορίας από κοινού εκ της οποίας το Δημόσιο αποστερήθηκε δασμούς, φόρους και λοιπές επιβαρύνσεις που υπερβαίνουν το ποσό των 150.000 ευρώ».

Οι οκτώ Τούρκοι, μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού πλοίου Falcon σημαίας Togo, είχαν συλληφθεί στις 6 Ιουνίου του 2014. Το απόγευμα εκείνης της ημέρας, άνδρες του Λιμενικού που έκαναν «ρεσάλτο» στο ρυμουλκό, κατάφεραν να εντοπίσουν συνολικά 1627 κιβώτια, το καθένα από τα οποία περιείχε 12 φιάλες ουίσκι.

Τα κιβώτια δεν έφεραν συνοδευτικά παραρστατικά έγγραφα και ως εκ τούτου, το περιεχόμενό τους ήταν λαθραίο. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις Αρχές, από το επίμαχο φορτίο, το Δημόσιο έχασε δασμούς και φόρους άνω των 210.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News