Αποζημιώσεις μόνο για τους ασφαλισμένους στον ΕΛΓΑ (video)

Κρήτη
Αποζημιώσεις μόνο για τους ασφαλισμένους στον ΕΛΓΑ (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον ΕΛΓΑ παρέπεμψε για αποζημιώσεις ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου τους αγρότες της Ιεράπετρας, της Σητείας, της Βιάννου, αλλά και περιοχών της Μεσαράς που επλήγησαν από τους καταστροφικούς ανέμους.

Έπειτα από ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου, Μανόλη Συντυχάκη αναφορικά με τις ζημιές που προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι σε θερμοκήπια, ελαιόδεντρα και εγκαταστάσεις, ο κ. Αποστόλου απάντησε ότι δεν υπήρξαν καθυστερήσεις, με τη διαδικασία των πληρωμών να πραγματοποιείται μέσα στο διάστημα των επόμενων 6 μηνών.

Ο κ. Αποστόλου τόνισε, βέβαια, ότι οι αποζημιώσεις αφορούν τους αγρότες οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ. Παράλληλα ανέφερε ότι ακόμη και όσοι είναι σφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ, θα λάβουν - αρχικά - το 70% της αξίας των ζημιών τους.

Ο Βουλευτής, από τη μεριά του ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές της Κρήτης που υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να αποζημιωθούν στο 100% οι αγρότες που καταστράφηκαν, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News