Κρήτη

Μπήκε και επίσημα το νέο έτος για το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Την καθιερωμένη εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αρχών και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ενώ την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης επισήμανε μεταξύ άλλων τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της Οικονομίας τονίζοντας ότι «Η χώρα χρειάζεται αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα. Χρειάζεται να παράγει περισσότερο εθνικό πλούτο. Αρκετό για να αποκατασταθεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και να εξαλειφθούν οι κοινωνικές συνέπειες της κρίσης. Για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε, χρειάζεται να παράγουμε περισσότερα, ανταγωνιστικότερα, υψηλότερης προστιθέμενης αξίας προϊόντα και υπηρεσίες. Χρειαζόμαστε περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια και σοβαρές επενδύσεις.

Επενδύσεις σε φυσικό και ανθρώπινο κεφάλαιο. Επενδύσεις για να αυξηθεί η καινοτομία, η ποιότητα και η διαφοροποίηση της ελληνικής παραγωγής. Επενδύσεις για να δημιουργηθούν βιώσιμες θέσεις εργασίας, ευκαιρίες και προοπτικές για τους νέους ειδικά ανθρώπους. Χρειαζόμαστε περισσότερες εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις».

Αναφερόμενος στο ρόλο του Επιμελητηρίου ο κ. Αλιφιεράκης υπογράμμισε τους στόχους που έχουν τεθεί από τη νέα διοίκηση υπογραμμίζοντας ότι «Το Επιμελητήριο Ηρακλείου ξεκινά το 2018 ένα νέο αναπτυξιακό κύκλο. Μια νέα διοίκησης και συνάμα ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, που θα διέπει το φορέα που εκπροσωπούμε Στόχος μας είναι να αλλάξουμε. Να μετασχηματίσουμε το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε ένα υψηλού επιπέδου μηχανισμό στήριξης και ανάδειξης της επιχειρηματικότητας.

Να κάνουμε το Επιμελητήριο - Επιχείρηση διαθέσιμο στα μέλη του. Με ανταποδοτικές δράσεις και αξιόπιστες προτάσεις που να αγγίζουν ζητήματα που απασχολούν όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους. Βούλησή μας είναι να ενισχύσουμε ό,τι θετικό χτίστηκε στις προηγούμενες θητείες. Να καλύψουμε παραλείψεις και να διορθώσουμε λάθη, αλλά και να δομήσουμε πάνω στο δικό μας όραμα την πορεία του Επιμελητηρίου στο άμεσο μέλλον».

Σχόλια