Κρήτη

Μία εβδομάδα γνωριμίας με τον μαγικό κόσμο της Επιστήμης

Εβδομάδα ενημέρωσης για μαθητές Β' και Γ' Λυκείου διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης με σκοπό να γνωστοποιήσει στους επίδοξους φοιτητές τα θέματα σπουδών, έρευνας και επαγγελματικών προοπτικών στην περιοχή της Επιστήμης και της Μηχανικής των Υπολογιστών.

Τα σχολεία επισκέπτονταν το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, τα σχολεία που έφτασαν μέχρι την Πανεπιστημιούπολη για να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο της Επιστήμης, ήταν τα εξής:

1.

Γενικό Λύκειο Αρχανών

2.

Γενικό Λύκειο Γαζίου

3.

Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου, Χανιά

4.

3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

5.

4ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

6.

5ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

7.

7ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

8.

11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

9.

13ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

10.

2ο Γενικό Λύκειο Ιεράπετρας

11.

Γενικό Λύκειο Νεάπολης

12.

2ο Γενικό Λύκειο Χανίων

13.

Γενικό Λύκειο Χάρακα

14.

Γενικό Λύκειο Λιμένα Χερσονήσου

15.

1ο ΕΚ Ρεθύμνου

16.

2ο ΕΚ Ηρακλείου

17.

4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου

18.

Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο

19.

Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

20.

Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου - Παν/μίου Κρήτης

Η παρουσία συνολικά 700 μαθητών της Β' και Γ' Λυκείου από τα παρακάτω Σχολεία αποτέλεσε ιδιαίτερη χαρά και τιμή για το Τμήμα.

Το πρόγραμμα όλων των ημερών περιλάμβανε σύντομες παρουσιάσεις και επιδείξεις τεχνολογιών στα εργαστήρια και στους χώρους του Τμήματος. Οι σχετικές παρουσιάσεις είναι διαθέσιμες σε μαγνητοσκόπηση μέσω του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου: http://video.sch.gr. Επιπλέον, ενημερωτικό υλικό σχετικά με το Τμήμα υπάρχει στην ιστοσελίδα του Τμήματος: http://www.csd.uoc.gr, στην κατηγορία «Το Τμήμα/Παρουσιάσεις».

«Το Τμήμα θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους Μαθητές που συμμετείχαν, όπως και τους συνοδούς Εκπαιδευτικούς, τις Διευθύνσεις των Σχολείων, τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, τις Διευθύνσεις Β/μιας Εκπαίδευσης και τους Σχολικούς Συμβούλους Πληροφορικής που βοήθησαν στην πραγματοποίηση των επισκέψεων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών σε συνεργασία με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργάνωσαν τις «Ημέρες Γνωριμίας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης», ενώ θα οργανώσουν αντίστοιχες επισκέψεις και την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Σχόλια