default-image

Αποσύρθηκε η τροπολογία ντροπή για τα αδέσποτα

Κρήτη
Αποσύρθηκε η τροπολογία ντροπή για τα αδέσποτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποσύρθηκε η τροπολογία της τελευταίας στιγμής, για τη δημιουργία και λειτουργία χώρων μόνιμης διαμονής αδέσποτων ζώων, σε βραχώδεις εκτάσεις και σε δάση με σκοπό ''να τα προστατέψουν από τα  παράνομα σωματεία και τους ιδιώτες'',  που ξεσήκωσε το σύνολο των Φιλοζωικών οργανώσεων και τους φιλόζωους από χθες το βράδυ.

Οι φιλοζωικές έκανα λόγο για καταδίκη των αδέσποτων και ζητούσαν από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και  Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων να κατανοήσουν ότι με αυτό τον τρόπο δημιουργούσαν χώρους εξορίας των ζώων.

''Παράτυπο, παράνομο και ανήθικο να προχωρούν τελευταία στιγμή στην κατάθεση της παρούσας τροπολογίας που εγείρει σοβαρές ενστάσεις κι από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι μας ενημέρωσαν,, η θέση της ΓΓ της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας Μαρίας Χουστουλάκη στο Ράδιο 98,4.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΡΟΠΛΟΓΙΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ

Στην επιστολή τους μάλιστα ανέφεραν:

Ψηφίζεται αύριο στην ολομέλεια της Βουλής τροπολογία που υπογράφει την καταδίκη των αδέσποτων ζώων.

Ψηφίζεται νύχτα, ύπουλα και σκόπιμα από άλλο υπουργείο, το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Παραθέτουμε την αιτιολογική έκθεση και ζητάμε από τους υπογράφοντες υπουργούς κους Σταθάκη, Αποστόλου και Φάμελλο να αποσύρουν από την αυριανή ψήφιση την συγκεκριμένη διάταξη που μας γυρίζει χρόνια πολλά πίσω.

Μια επαίσχυντη τροπολογία που επιτρέπει την λειτουργία χώρων μόνιμης διαμονής αδέσποτων ζώων σε βραχώδεις εκτάσεις και σε δάση με σκοπό «να τα προστατέψουν από τα  παράνομα σωματεία και τους ιδιώτες»!

Ποτέ μέσα  σε τόσες λίγες λέξεις δεν συμπεριελήφθη κάτι τόσο εφιαλτικό για τα ζώα.

Η καταδίκη τους.

Ρητορικά θα τους ρωτήσουμε, αν συναισθάνονται τι ακριβώς ψηφίζουν;

Αν συνειδητοποιούν ότι δημιουργούν χώρους εξορίας των ζώων εν έτει 2018 σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

Αν συνειδητοποιούν τις καταστροφικές συνέπειες αυτού που ανερυθρίαστα ψηφίζουν αύριο.

Πρόκειται για μια παράνομη τροπολογία, αντιφατική, αναποτελεσματική, κακογραμμένη και δυσφημιστική για τους φορείς της μέχρι τώρα άσκησης της  αρμοδιότητας διαχείρισης των ζώων, δημιουργεί σύγχυση στον εφαρμοστή του νόμου και ως εκ τούτου αντισυνταγματική.

Τους καλούμε να αποσύρουν αύριο την τροπολογία αυτή της ντροπής της οποίας η αιτιολογική έκθεση αναφέρει:

Σκοπός της διάταξης αποτελεί η περίθαλψη και η μείωση των αδέσποτων ζώων. Με τη θέσπιση της ρύθμισης αυτής επιτρέπεται σε δασικές, σε χορτολειβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις η εγκατάσταση και λειτουργία κέντρων περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέσποτων ζώων με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News