Ένας Κρητικός & ένας Ενετός διεκδίκησαν με καντάδα την Αρετή

Κρήτη
Ένας Κρητικός & ένας Ενετός διεκδίκησαν με καντάδα την Αρετή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έκλεψαν» τις εντυπώσεις και τον ενθουσιασμό του κοινού τα δρώμενα που είχαν ετοιμάσει οι «Εμείς και Εμείς» στο πλαίσιο της καντάδας στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Ένας Κρητικός και ένας Ενετός γαμπρός κυνηγούσαν την Αρετή για νύφη. Με μπόλικο χιούμορ και γέλιο, οι καντάδες μιας άλλης εποχής αναβίωσαν ως μια από τις ωραιότερες εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού με χορηγό επικοινωνίας τον Όμιλο της ΚΡΗΤΗ TV.

Η νύφη βγήκε στο μπαλκόνι της στην οδό Τζάνε Μπουνιαλή στα Πεταλάδικα της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου και ήταν το… μήλον της έριδος για τον Κρητικό και τον Ενετό.

Η καντάδα ξεκίνησε από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη και μέσα από τα γραφικά σοκάκια του ιστορικού κέντρου κατέληξε στο πηγάδι και τη Μεγάλη Πόρτα του Ρεθύμνου.

Πλήθος μουσικών του Ρεθύμνου και χορωδίες με μικρούς και μεγάλους αναβίωσαν ακόμα μία χρονιά το έθιμο.

Χορηγός του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού είναι και φέτος η Amstel!

Έπεται όμως και συνέχεια:

Την Τσικνοπέμπτη (Πέμπτη 8 Φλεβάρη), οι ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού ετοιμάζουν ξεφάντωμα σε όλη την πόλη, με τσίκνα και χορό! Αναλυτικά: ΑΝΕΜΟΜΥΑΛΟΙ -  στην οδό Πάρρεν Σιγανού 3, ΌΛΟΙ ΒΙΤΣΙΟΖΟΙ -  στη Λότζια με μουσική, ΕΜΕΙΣ & ΕΜΕΙΣ -  20:00 στην Κρήνη Ριμόντη με θέμα: "Απόψε κάνεις  μπάμ", ΑΣΧΕΤΟΙ CLUB -  επί της Παλαιολόγου, ΑΡΚΑΛΟΙ -  στην πλατεία 4 Μαρτύρων στο καφέ Centro, ΠΟΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ & ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΔΕΣ - στην πλατεία Ιερολοχιτών, ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΟΙ - στην είσοδο της πλατείας Μικρασιατών στο Ωδείο, ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ -  19:30 στην οδό Γερακάρη 156 στο παραδοσιακό καφενείο «ΤΟ ΤΖΑΚΙ»,

Το κέφι θα απογειώσουν το βράδυ στις 19:00 με ένα μοναδικό «ROLLER PARTY», το σωματείο ΠΡΕΒΕΛΗ στην πλατεία Αγνώστου!

Την Τσικνοπέμπτη το Λύκειο Ελληνίδων διοργανώνει έναν υπέροχο  Παιδικό Αποκριάτικο Χορό με τη Ρορό στην αίθουσα του Λυκείου στην Προκυμαία, από τις 15.30 έως τις 19.00.

Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2018

Ο μεγάλος Χορός των Ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Φλεβάρη στις 20:00 στο κέντρο «Πέλαγος»! Θέμα: «RETHYVISION», με χορό, φαγητό, ποτό, διασκέδαση και παρουσίαση θεατρικών - σατιρικών σκετς από τις Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού! Διοργάνωση: ΟΡΚ - Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

Ο ΟΡΚ προσκαλεί όλο τον κόσμο στο χορό των ομάδων του Καρναβαλιού, με 16 ομάδες να ζητούν το 12αρι σας! Ελάτε να επιλέξουμε το καλύτερο τραγούδι στο πιο συναρπαστικό χορό που έγινε ποτέ! RETHYVISION 2018:  Ρέθυμνο twelve points,  Ρέθυμνο douze points (ντουζέ πουά)

29ο Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού

Το 29 Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού ανέδειξε μεγάλους νικητές τις χιλιάδες των κυνηγών σε όλο τον κόσμο που συμμετείχαν και φέτος, στο μεγαλύτερο Κυνήγι του Κόσμου! Οι «Ιστορίες Περι@πής» έβαλαν στο παιχνίδι μικτούς και μεγάλους, με τη διοργανώτρια ομάδα των «Γαλατών» να δημιουργεί ιστορίες και γρίφους που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον! Μεγάλοι νικητές η ομάδα «Έκατσε η Κουτσή Κατσίκα», που καλείται του χρόνου να διοργανώσει το επετειακό 30ο Κυνήγι Θησαυρού!

Δημοσιογράφοι στο Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο βρέθηκαν το τριήμερο 2-4 Φεβρουαρίου, έγκριτοι δημοσιογράφοι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιποι Κρήτη, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τον παλμό του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού! Με οικοδεσπότες την Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού, συναντήθηκαν με συναδέλφους τους από μέσα ενημέρωσης του Ρεθύμνου, με καρναβαλικές ομάδες στις αποθήκες δημιουργίας των Αρμάτων, έκαναν βόλτες και ξεναγήσεις στην πόλη και απόλαυσαν την κρητική φιλοξενία! Θερμά τους υποδέχτηκαν οι επαγγελματίες κέντρων εστίασης και διασκέδασης που υποστηρίζουν το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, ενώ απόλαυσαν την ομορφιά και τη φύση στο χωριό Πηγή, καλεσμένοι του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου.

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2018, πραγματοποιείται με την Αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κρήτης.

Μεγάλος χορηγός του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού είναι η AMSTEL και στηρίζεται σε μεγάλο μέρος της Ρεθεμνιώτικης επιχειρηματικής κοινωνίας με το πρόγραμμα «ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ», καθώς και από το νέο πρόγραμμα «Υιοθεσίας εκδηλώσεων». Χορηγοί Επικοινωνίας είναι ο Όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV, το STARChannel, και όλα τα ΜΜΕ της Κρήτης.

ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ - Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνης)

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2018:

Πέπη Μπιρλιράκη, Πόπη Δυνιακού - Κρυοβρυσανάκη, Έλενα Πατσαχάκη, Κώστας Μοσχάκης, Μάνος Παλαφούτης, Γιώργος Χάσικος, Κατερίνα Μανετάκη και Νίκος Μαρκαντώνης.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΜΕΩΝ 2018

Αντώνης Αλεξάκης, Χρήστος Αλεξάκης, Ειρήνη Ανδρεαδάκη, Σταμάτης Γαβαλάς, Διαμαντούλα Δελήμπαση, Θοδωρής Κελαράκης, Πέτρος Κλαψινός, Πόπη Κρυοβρυσανάκη, Αμαλία Μαθιουδάκη, Κατερίνα Μανετάκη, Νίκος Μιχάλας, Κώστας Μοσχάκης, Μάνος Παλαφούτης, Γιώργος Παπαδόσηφος, Έλενα Πατσαχάκη, Γιώργος Πεδιαβιτάκης, Άκης Πλαϊτης, Στέλιος Σαμψών, Γιάννης Σκαρβέλης, Μιχάλης Σταράκης, Γιώργος Σταυρουλάκης, Στεφανία Φραγκιαδάκη και Βαλάντης Χόμπης.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News