Καταστάσεις τρόμου από τις καταστροφές στη νότια Κρήτη

Κρήτη
Καταστάσεις τρόμου από τις καταστροφές στη νότια Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιεράπετρα, Βιάννος, Γούδουρας. Περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τους πρωτοφανείς θυελλώδεις ανέμους που προκάλεσαν απίστευτες καταστάσεις τρόμου και άφησαν πίσω τους βιβλικές καταστροφές.

Θερμοκηπιακές καλλιέργειες ισοπεδώθηκαν από τη μανία της φύσης με τους ιδιοκτήτες τους να στέκονται ανήμποροι να αντιδράσουν μπροστά στον όλεθρο που για μια ακόμη φορά τους οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ποια η εικόνα από την καταγραφή των ζημιών; Ποιες οι προσδοκίες για αποζημιώσεις των πληγέντων; Γιατί ο χρόνος δεν επαρκεί, όπως λένε αγρότες και αυτοδιοίκητοί για τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες; Πως την ίδια ώρα η πρόσφατη θεομηνία χτυπά εκ νέου καμπανάκι για τις κλιματικές αλλαγές και τον εφιάλτη της ερημοποίησης;

Κραυγή αγωνίας από την Κρήτη και ειδικά από το Νότο του νησιού που έρχεται αντιμέτωπος με ακραία καιρικά φαινόμενα και παρατεταμένη ανομβρία.

Ποια η υπάρχουσα κατάσταση, ποιος ο προβληματισμός,  τι ζητούν αγρότες και φορείς από την πολιτεία για να ανακόψουν τον κίνδυνο;

Απόψε κοντά μας αναζητώντας απαντήσεις:

Αργύρης Πανταζής, Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας - Πρ. Πρόεδρος Εν. Αγρ. Συλλόγου Ιεράπετρας

Παύλος Μπαριτάκης, Δήμαρχος Βιάννου

Γιάννης Ρουμελιώτης, Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών Πρωίμων Κηπευτικών Άρβης

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στις 23:00 Direct με την Στέλλα Τερζάκη στην ΚΡΗΤΗ TV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News