Μάταια ψάχνουν οι πελάτες το Βιοτεχνικό Πάρκο Ανώπολης

Κρήτη
Μάταια ψάχνουν οι πελάτες το Βιοτεχνικό Πάρκο Ανώπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σβησμένοι από το χάρτη και ξεχασμένοι από τους αρμόδιους νοιώθουν οι εγκατεστημένοι επαγγελματίες του Βιοτεχνικού πάρκου Ανώπολης Ηρακλείου.  

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν… πολλά, εκείνο όμως της έλλειψης σήμανσης τους έχει στοιχίσει, όπως λένε, πολύ ακριβά. Οι υποψήφιοι πελάτες τους, μεταξύ αυτών και αρκετοί τουρίστες, ψάχνουν μάταια να βρουν το δρόμο που θα τους οδηγήσει στο Βιοτεχνικό πάρκο με συνέπεια να χάνονται στους λόφους της Ανώπολης.

Οι εγκατεστημένοι βιοτέχνες έχουν κάνει άπειρες προσπάθειες να έρθουν σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να εκφράσουν τα αιτήματά τους, όμως λύση δεν έχει δοθεί.  

Στην απόγνωσή τους, τοποθέτησαν μόνοι  σημάνσεις, οι οποίες κρίθηκαν παράνομα τοποθετημένες και αφαιρέθηκαν. Οι μόνες πινακίδες σήμανσης και προβολής του πάρκου που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι δυο όλες και όλες και αυτές βρίσκονται σε απόσταση λίγα μόλις μέτρα από την είσοδο του πάρκου.

Οι βιοτέχνες εκφράζουν κραυγή αγωνίας για το μέλλον των επιχειρήσεων τους και κατ' επέκταση το μέλλον του Βιοτεχνικού πάρκου.

Η βαριά φορολογία, τα δυσβάσταχτα λειτουργικά έξοδα, το ανεξέλεγκτο εμπόριο από χώρες της Ανατολής, με αποκορύφωμα τις Κινέζικες απομιμήσεις των ελληνικών προϊόντων που κατακλύζουν την αγορά,  έχουν οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις του πάρκου στο λουκέτο.

Έτσι, από τις 22 που λειτουργούσαν, σήμερα κρατιούνται ανοικτές με πολύ κόπο και προσπάθεια περίπου 15. Όμως η πορεία τους λόγω και της κρίσης, είναι πτωτική.

Ρεπορτάζ: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News