Για 8η ημέρα οι αγρότες στα Μεγάλα Χωράφια

Κρήτη
Για 8η ημέρα οι αγρότες στα Μεγάλα Χωράφια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για όγδοη ημέρα παραμένουν στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χανίων. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που όπως τονίζουν θέλει να τους ξεκληρίσει.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:  

«Παραμένουμε για 8η μέρα στο μπλόκο του αγώνα στα Μεγάλα Χωράφια, ενάντια στο ξεκλήρισμα μας

Οι αγωνιζόμενοι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας, διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που μας ξεκληρίζει. Χθες στις 8μμ επισκέθφηκε το μπλόκο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης ενώ αμέσωας μετά Σύλλογος Γυναικών Χανίων και η ομάδα Γυναικών Ραμνής έκοψαν την πίτα τους και κράτησαν τη βραδινή βάρδια του μπλόκου.

Σήμερα Σάββατο στις 7μμ σωματεία εργαζομένων και σύλλογοι φοιτητών θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μπλόκο.

Αύριο Κυριακή 4/2 στη 1μμ θα πραγματοποιηθεί συμβολικός αποκλεισμός της Εθνικής Οδού και στην συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι και κέρασμα.

Οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων έδειξαν ότι ο αγώνας έχει αποτελέσματα. Οι κατακτήσεις που είχαμε σε σχέση με το αφορολόγητο και η καθυστέρηση της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών δεν θα υπήρχαν αν δεν είχαμε κατέβει στον δρόμο τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση όμως είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και να εφαρμόσει την ΚΑΠ και τα Μνημόνια που ως μόνο στόχο έχουν όχι μόνο το ξεκλήρισμα μας και την συγκέντρωση της γης σε λίγους μεγαλοαγρότες-επιχειρηματίες, αλλά και συνολικά τον πλούτο που παράγει ο ελληνικός λαός, στα χέρια των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων και των εφοπλιστών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε όλους τους συναδέλφους αγροτοκτηνοτρόφους να συνεχίσουν να ενισχύουν το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια όπως κάνουν όλες αυτές τι μέρες.

Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί! Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News