Έρχεται το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας τον Απρίλη

Κρήτη
Έρχεται το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας τον Απρίλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαθητές απ' όλη την Ελλάδα επιστρατεύουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους και όλα αυτά συγκεντρωμένα σε ένα Φεστιβάλ που θα «μαγνητίσει» πολλούς ανθρώπους.

Ο λόγος για το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο πλαίσιο του οποίου δίνεται η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Στην εκδήλωση αυτή, εκτός από τα μαθητικά έργα που παρουσιάζονται από τους ίδιους τους μαθητές, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα παρουσιάζουν τη δημιουργική και εκλαϊκευμένη εκδοχή της επιστήμης της Πληροφορικής μέσω διαδραστικών παρουσιάσεων και εργαστηριακών σεμιναρίων (workshops) για μαθητές και γονείς.

Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση δίνει, επίσης, την ευκαιρία:

α) της ανάδειξης και ενίσχυσης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, και της παρουσίασης των ψηφιακών έργων τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,

β) της ενημέρωσης και της διάχυσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων, οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων, και

 γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.  

Σημειώνεται ότι το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή!

Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού έργου στο Φεστιβάλ αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής στην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο, αν δεν το συντονίζει αποκλειστικά ο ίδιος.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα από την έδρα τους, με την επισήμανση ότι η οργάνωση του Φεστιβάλ δεν μπορεί να καλύψει έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί παράλληλα σε Άγιο Νικόλαο, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα,  Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Σύρο, Τρίκαλα και Χανιά την Τετάρτη 18, την Πέμπτη 19, την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου 2018.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News