Κρήτη

Αντιστέκονται οι αγρότες, παραμένουν στα μπλόκα

Επί εννέα συνεχόμενες μέρες οι αγρότες των Αστερουσίων αντιστέκονται και παραμένουν στο μπλόκο στα Πραιτώρια κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Επί εννέα συνεχόμενες μέρες οι αγρότες των Αστερουσίων αντιστέκονται και παραμένουν στο μπλόκο στα Πραιτώρια κάτω από αντίξοες συνθήκες.

«Η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου Πραιτωρίων χαιρετίζει τη μικρομεσαία αγροτιά των Αστερουσίων, που για ένατη μέρα παλεύει στο Μπλόκο, σε δύσκολες συνθήκες», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Δείτε την ανακοίνωση:

Μέχρι στιγμής, πανελλαδικά, έχουν στηθεί μπλόκα σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, Ημαθία, Πέλλα, Φλώρινα, Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Ηλεία, Μεσσηνία και Χανιά (Μεγάλα Χωράφια), καθώς και πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις στα όρια Ηρακλείου - Ρεθύμνου (Μάνδρες).

Νέα μπλόκα στήνονται κάθε μέρα, σε άλλες περιοχές της χώρας.

Χαιρετίζουμε όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που συμμετέχουν σε όλες τις άλλες κινητοποιήσεις, τις οποίες οργανώνουν Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα, απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν στην επιβίωσή μας.

Χαιρετίζουμε τους εργατικούς - λαϊκούς φορείς που στέκονται στο πλάι μας. Η δύναμή μας βρίσκεται στη συμμαχία μας, σήμερα στα μπλόκα, αύριο στην πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας, στην πάλη για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια!

Ο αγώνας μας είναι διαρκής, δεν έχει σταματημό, γιατί είναι αγώνας για επιβίωση. Συνεχίζουμε με βάσει τις αποφάσεις που παίρνουμε συλλογικά, ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα, μέσα από τις Συνελεύσεις μας, μέσα από τα εκλεγμένα όργανα του κινήματος.

- Σταθμός σ' αυτήν την αγωνιστική μας πορεία θ' αποτελέσει το μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων το Σάββατο 3 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Έκθεσης «Agrotica».

- Όλοι στη δυναμική κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Φλεβάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αρχανών - Αστερουσίων, όπου θα διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, επικεντρώνοντας στη δακοκτονία, την άρδευση και τις κατασχέσεις - πλειστηριασμούς.  

Όλοι στα μπλόκα. Συνεχίζουμε - Θα νικήσουμε!

ΜΠΛΟΚΟ ΠΡΑΙΤΩΡΙΩΝ

Τα αιτήματά μας είναι συγκεκριμένα και δίκαια, και αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας. Παλεύουμε για:

• Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε ν' αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.

• Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.

• Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.

• Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

• Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

• Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

• Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

• Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 - 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο.

• Άμεσα μέτρα οργάνωσης της δακοκτονίας από κυβέρνηση και περιφέρεια. Να εξασφαλιστεί η ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας, με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς. Αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς από το δάκο χωρίς πρόσθετα ασφάλιστρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια