Ετοιμάζεται για το 2019 ο Γιάννης Κουράκης (video)

Κρήτη
Ετοιμάζεται για το 2019 ο Γιάννης Κουράκης (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κύβος ερρίφθη! Έτοιμος να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκλογές του 2019 εμφανίστηκε ο Γιάννης Κουράκης, ο οποίος, στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης της κοπής της πίτας της παράταξής του, προανήγγειλε επί της ουσίας την κάθοδό του στις επόμενες εκλογές, δηλώνοντας ένα ηχηρό προσωπικό "παρών" ενόψει της εκλογικής μάχης... διευκρινίζοντας όμως είτε ως επικεφαλής της παράταξης είτε ως πολίτης. Τον πρώτο ρόλο θα έχει η παράταξή του!

Βεβαίως ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου δεν το είπε με απόλυτες λέξεις ότι θα διεκδικήσει τη δημαρχία. Έδωσε όμως τόσο μέσω του τηλεοπτικού αέρα της "ΚΡHTH TV", όσο και μέσω της ομιλίας του στην κατάμεστη από κόσμο και επιφανή αυτοδιοικητικά πολιτικά πρόσωπα (όπως μεταξύ άλλων ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και πολλοί νυν και πρώην δήμαρχοι) εκδήλωση, σαφές στίγμα των προθέσεών του να οδηγήσει την παράταξη των "Ανοιχτών Οριζόντων" στην εκλογική μάχη και το Ηράκλειο στην επόμενη ημέρα.

Δείτε τι δήλωσε ο κ.Κουράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV

 Επόμενη ημέρα κατά την οποία οραματίζεται το Ηράκλειο ως ένα μητροπολιτικό κέντρο επενδύσεων, ανάπτυξης και πολιτισμού με διαπεριφερειακό χαρακτήρα, μέσω ενός σχεδίου στρατηγικής αλλαγής που η παράταξή του - όπως τόνισε ο κ. Κουράκης - έχει ετοιμάσει και θα θέσει προς διαβούλευση σε φορείς και δημότες...

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΟΥΡΑΚΗΣ: ΤΟ ΣΤΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

"Θα είμαι πάντα παρών"

«Θα είμαι πάντα παρών. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα παρών στις κοινωνικές εξελίξεις και στους αγώνες για το Ηράκλειο. Είτε με το να ηγούμαι, είτε ως απλός πολίτης. Το Ηράκλειο χρειάζεται μια στρατηγική αλλαγή, καθώς αποτελεί κορυφαίο Δήμο της Κρήτης, που παίζει καθοριστικό ρόλο. Με θέσεις, απόψεις και σχέδιο, το Ηράκλειο μπορεί να κατακτήσει σημαντικό περιφερειακό ρόλο, να γίνει μητροπολιτικό κέντρο, και να αποτελέσει την πόλη που αξίζουν οι δημότες», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Γιάννη Κουράκη στο δελτίο της "ΚΡΗΤΗ ΤV", προς απάντηση σχετικών ερωτήσεων για το αν θα ηγηθεί της παράταξης στην εκλογική κούρσα. Λόγια που εκλήφθηκαν από όλους ως πρώτη επίσημη έκφραση ενδιαφέροντος για το δημαρχιακό θώκο του Ηρακλείου και ένα πρώτο άνοιγμα χαρτιών εκ μέρους του Γιάννη Κουράκη.

Την ερμηνεία αυτή ενισχύει, άλλωστε, και ένα διπλό γεγονός που σφράγισε τη χθεσινή κοπή της πίτας της παράταξης. Από τη μια το γεγονός ότι έσπευσε χθες, διόλου τυχαία, να πάρει θέση για δύο καίρια ζητήματα που άπτονται των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο λόγος για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και για το εκλογικό σύστημα διεξαγωγής τους. Ο επικεφαλής των "Ανοιχτών Οριζόντων" δήλωσε ευθέως υποστηρικτής, θιασώτης της απλής αναλογικής, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη και αντισυνταγματική τη διαφαινόμενη παράταση της θητείας των νυν δημοτικών Αρχών κατά αρκετούς ακόμα μήνες...

«Η παράταση αυτή δεν πρέπει να γίνει. Είναι αντισυνταγματικό. Εμείς ως δημοτική Αρχή κάναμε 3,5 χρόνια. Έπρεπε να ενοποιήσουμε τέσσερις Δήμους άλλους. Και με άλλα οικονομικά δεδομένα. Η κυβέρνηση μπορεί να κάνει απλή αναλογική. Είμαι θιασώτης της απλής αναλογικής. Σε καμία περίπτωση όμως, αφού αναγνωρίζει ότι η αυτοδιοικητική θητεία θα πρέπει να είναι τετραετής, δεν μπορεί την πενταετή θητεία να την παρατείνει για μισό ακόμα χρόνο. Είναι αντισυνταγματικό. Δεν υπάρχει λαϊκή εντολή τα πέντε χρόνια θητείας να γίνουν πεντέμισι!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης στην "ΚΡΗΤΗ ΤV"...

Σχέδιο στρατηγικής αλλαγής για το μέλλον

Το δεύτερο σημείο που σφράγισε τη χθεσινή εκδήλωση, ενισχύοντας την ερμηνεία ότι ο Γιάννης Κουράκης ετοιμάζεται να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο, είναι το οραματικό πλάνο, το σχέδιο στρατηγικής αλλαγής για το Ηράκλειο και το μέλλον του, όπως το ονόμασε, που παρουσίασε στη χθεσινή κοπή της πίτας των "Ανοιχτών Οριζόντων".

«Αλλάξαμε άρδην την εικόνα του Ηρακλείου την περίοδο της δημαρχίας μας:

* Οι περιθωριοποιημένες γειτονιές απέκτησαν χαρακτήρα. Ανοίξαμε το μέτωπο προς τη θάλασσα.

* Μετατρέψαμε τα τείχη σε γέφυρες επικοινωνίας και πολιτισμού.

* Απελευθερώσαμε το δημόσιο χώρο εφαρμόζοντας το σχέδιο πόλης.

* Υλοποιήσαμε πεζοδρομήσεις που ανέδειξαν το ιστορικό κέντρο και ενίσχυσαν τις εμπορικές λειτουργίες.

Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε τη δυναμική της αλλαγής. Να ηγηθούμε μιας συλλογικής προσπάθειας, για να δώσουμε μια νέα ευκαιρία στο Ηράκλειο να κατακτήσει μια διακριτή θέση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ως αστικό μητροπολιτικό κέντρο δημιουργικότητας, επιχειρηματικότητας και κοινωνικής ισορροπίας», υπογράμμισε ο κ. Κουράκης και συνέχισε:

«Επιδιώκουμε να διαχειριστούμε ολοκληρωμένα τη μετάβαση της πόλης στη νέα εποχή με προοπτική δεκαετίας και όχι απλά να υλοποιήσουμε αποσπασματικά έργα και παρεμβάσεις. Η επιτυχία του εγχειρήματος δε θα κριθεί από το εάν επιτευχθεί μια οριακή αλλαγή σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση, αλλά εάν το Ηράκλειο μετασχηματιστεί σε μια σύγχρονη, λειτουργική και δημιουργική ευρωπαϊκή πόλη διαπεριφερειακής εμβέλειας.

Το διεθνές και εσωτερικό περιβάλλον αλλάζει ραγδαία και οι προκλήσεις προσαρμογής εντείνονται. Η μεταφορά του αεροδρομίου και η παρεπόμενη παράκαμψη του Ηρακλείου, ο νέος οδικός άξονας Κρήτης, η απελευθέρωση του "δημόσιου χώρου" μέσα στην πόλη και τις παρυφές, οι δράσεις για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η επίλυση του ενεργειακού και η αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής όχλησης από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ αποτελούν τις βασικές παραμέτρους που θα καθορίσουν την προοπτική της πόλης τα επόμενα χρόνια.

Είμαστε εδώ, παρόντες και πανέτοιμοι για το καινούργιο "ταξίδι". Με όραμα και προοπτική, με προτάσεις και λύσεις, με σχέδιο και δυναμισμό. Για το Ηράκλειο της επόμενης δεκαετίας, για τους δημότες και το Ηράκλειο που τους αξίζει»...

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News