Δωρεάν φάρμακα για όσους έχουν ανάγκη και στο Ηράκλειο

Κρήτη
Δωρεάν φάρμακα για όσους έχουν ανάγκη και στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δωρεάν φάρμακα σε όσους έχουν ανάγκη ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού παρέχει το Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί και στο Ηράκλειο.

Διαδικασία ένταξης ωφελουμένων: Οι πολίτες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, μπορούν να απευθύνονται είτε απευθείας στο Κοινωνικό Φαρμακείο, είτε στο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της περιοχής κατοικίας τους από όπου και θα παραπέμπονται.

Δωρεές ειδών φαρμακείου: Οι πολίτες ή οι φορείς που επιθυμούν να διαθέσουν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, μπορούν να απευθύνονται απευθείας στο Κοινωνικό Φαρμακείο.

Προϋποθέσεις ένταξης: Για την ένταξη ωφελουμένων στο Κοινωνικό Φαρμακείο απαιτείται η προσκόμιση των κάτωθι δικαιολογητικών:

Παραπεμπτικό από την αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ, Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, Δημοτικό Ιατρείο, Κέντρο Αστέγων κ.α), εφόσον ο πολίτης παραπέμπεται από τις ως άνω υπηρεσίες

Αίτηση του ενδιαφερόμενου, σύμφωνα με τυποποιημένο υπόδειγμα αίτησης που χορηγεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.

Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και άδειας παραμονής σε ισχύ.

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής ωφέλειας ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου, από το οποίο πιστοποιείται η  διεύθυνση κατοικίας.

Αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων και σε περίπτωση μη υπάρξεως αυτών υπεύθυνη δήλωση περί μη  υποχρέωσης υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) ή υπεύθυνη δήλωση περί μη κατοχής ακίνητης περιουσίας όλων των προστατευόμενων μελών.

Οποιαδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο από την Υπηρεσία.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή φαρμάκων στους ωφελούμενους είναι η προσκόμιση συνταγής γιατρού.

Το κτίριο όπου στεγάζεται προσωρινά το Κοινωνικό Φαρμακείο, βρίσκεται επί της οδού Κυδωνίας 3, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από 08.30 π.μ. έως 14.00 μ.μ.

Τηλ.: 2810289874

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News