default-image

Μουσική γιορτή από τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους Ηρακλείου

Κρήτη
Μουσική γιορτή από τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο της επετείου για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου πραγματοποιείται εκδήλωση την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 19:30 στο μουσικό σταθμό "Νυν & Αεί".

Δείτε την ανακοίνωση:

Η  Ένωση Ιδιωτικών Υπάλληλων Ηρακλείου, στα πλαίσια της εκδήλωσης για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του σωματείου μας, καλεί τους εμποροϋπαλλήλους του νομού, τους συναδέλφους εργαζόμενους και άνεργους που όλ' αυτά τα χρόνια ήρθαν σε επαφή με το σωματείο μας, μέσα από διεκδικήσεις για εργατικά- λαϊκά δικαιώματα, μέσα από μικρές ή μεγαλύτερες μάχες, τους συναδέλφους που αναγνωρίζουν την τίμια, συνεπή, αγωνιστική στάση και δράση του σωματείου μας, την αταλάντευτη κατεύθυνση σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.

Καλούμε επίσης τους  και τους φτωχούς αυταπασχολούμενους που πλήττονται απ' την ίδια αντεργατική- αντιλαϊκή πολιτική.

Καλούμε ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης, με αφορμή την εκδήλωση να γνωρίσουν το σωματείο, την ιστορία και τη δράση του.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να μάθουμε την πλούσια ιστορία του σωματείου μας, μέσα από το σπάνιο υλικό που έχει διασωθεί όλα αυτά τα χρόνια, να φωτιστούν όλες οι πλευρές της εκατοντάχρονης ζωής του, σε περιόδους όξυνσης της ταξικής πάλης αλλά και υποχώρησης του κινήματος, να βγουν πολύτιμα συμπεράσματα που θα μας βοηθήσουν στους αγώνες που ακολουθούν, στην ανασύνταξη του κινήματος, την κατεύθυνση που πρέπει να έχουν τα σωματεία.

Θα πραγματοποιηθεί ιδιαίτερο αφιέρωμα στο Ναπολέων Σουκατζίδη, πρόεδρο του σωματείου μας που εκτελέστηκε από τους ναζί, την 1η Μάη του 1944 στην Καισαριανή, μαζί με άλλους 199 κομμουνιστές, φυλακισμένους από τη δικτατορία του Μεταξά, που αργότερα τους παρέδωσε στους Χιτλερικούς.

Αυτή η συνεπής, αταλάντευτη στάση υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων, σε γραμμή σύγκρουσης με το κεφάλαιο φωτίζει στις μέρες μας, το δρόμο του αγώνα του σωματείου μας, μέσα απ' τις γραμμές του ΠΑΜΕ.

Τώρα είναι επίκαιρη όσο ποτέ η αναγκαιότητα οργάνωσης στο σωματείο, η συνεχής οργανωμένη πάλη ενάντια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων κι όχι της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Να συνεχίσουμε έπειτα από τις πρόσφατες απεργιακής μάχες στο δρόμο που χαράχτηκε για υπογραφή  ΕΓΣΣΕ και  Κλαδικής Σύμβασης με αυξήσεις, ενάντια στους πλειστηριασμούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News