Κρήτη

Ταξίδι στην Κρήτη για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας

Σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι πλαστικές σακούλες και αν είναι δυνατόν να καταργηθούν κιόλας, ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης μοιράζει τσάντες πολλαπλών χρήσεων.

Παράλληλα, «ταξιδεύει» μέχρι το Ρέθυμνο όπου θα διοργανώσει εκδήλωση με θέμα «Καταργούμε την πλαστική σακούλα. Κάνουμε πράξη τον πολιτισμό του καταναλωτή», μαζί με τους Δήμους της Π.Ε. Ρεθύμνου την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 19:30 στο Ωδείο Ρεθύμνου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Κρήτης για τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων.

Για το καίριας σημασίας ζήτημα, θα μιλήσουν:

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Νίκος Καλογερής

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. κ. Χάρης Μαμουλάκης

Η μηχανολόγος μηχανικός του Συνδέσμου κα Ιωάννα Γιακουμάκη.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η κα. Νικολέτα Γκολφινοπούλου, γεωπόνος Διευθύντρια Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους Ε.Σ.Δ.Α.Κ.:

«Ο Ε.Σ.Δ.Α.Κ. έχοντας συναίσθηση της ευθύνης του και θέλοντας να συμβάλει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των καταναλωτών θα μοιράσει στους παρευρισκόμενους τσάντες πολλαπλών χρήσεων που κατασκεύασε.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης: «Η χρήση της πλαστικής σακούλας αν και μοιάζει μικρό ζήτημα, δημιουργεί τεράστια προβλήματα, επιβαρύνοντας δραματικά το περιβάλλον. Η αντικατάστασή της με επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες - ακόμη και η κατάργησή της - είναι απαραίτητη. Ο καθένας μας χωριστά και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη τον πολιτισμό του καταναλωτή. Να γίνουμε συνοδοιπόροι στην προστασία του περιβάλλοντος στη βελτίωση της ποιότητας ζωής».

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο το επόμενο διάστημα, με τη συμμετοχή των Δήμων των αντίστοιχων Περιφερειακών Ενοτήτων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια