Σάρωσαν οι αμπελουργοί της Κρήτης σε πανελλαδικές εκλογές

Κρήτη
Σάρωσαν οι αμπελουργοί της Κρήτης σε πανελλαδικές εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία σπουδαία διάκριση για το χώρο των αμπελουργών και των καζανάρηδων της Κρήτης επεφύλασσαν οι κάλπες στις εκλογές της Ομοσπονδίας Αμπελουργών - Αμβυκούχων Ελλάδος.

Μάλιστα, πρώτος σε ψήφους εκλέχτηκε ο αντιπρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης και της ΕΑΣΗ Μύρος Χιλετζάκης, ενώ εκλέχτηκαν συνολικά επτά Κρητικοί στη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, οι Κρητικοί που εκλέχτηκαν είναι οι εξής:

Αναστάσιος Βρέντζος (νομός Ηρακλείου)

Ιωάννης Καναβάκης (νομός Λασιθίου)

Ευστάθιος Φραγκιαδάκης (νομός Ηρακλείου)

Δημήτριος Κόρογλου (νομός Ηρακλείου)

Ευάγγελος Λαρετζάκης (νομός Χανίων)

Γιώργος Σταματάκης (νομός Χανίων)

Μύρος Χιλετζάκης (νομός Ηρακλείου)

Η Ομάδα Αμπελουργών Κρήτης και ο Σύλλογος Καζανάρηδων Κρήτης έφτασαν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη για να συμμετέχουν κι αυτοί στις εκλογές που γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Παράλληλα, αμπελουργοί απ' όλη την Ελλάδα ταξίδεψαν μέχρι τη συμπρωτεύουσα για να δώσουν το «παρών» στην πανελλαδική διαδικασία.

Οι εκλογές διεξήχθησαν σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησαν στις 10 το πρωί, ενώ μέχρι τις 3:30 το μεσημέρι, η αγωνία που είχε «χτυπήσει» κόκκινο, έληξε με θριαμβευτική επιτυχία των Κρητικών.

Όπως έγινε γνωστό, πρώτος εκλέχτηκε ο Μύρος Χιλετζάκης, Αντιπρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης και της ΕΑΣΗ, συγκεντρώνοντας 49 από τους 62 συλλόγους που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως στη νέα δεκαμελή διοίκηση της Ομοσπονδίας, τα επτά μέλη προέρχονται από την Κρήτη. Η μεγάλη επιτυχία της Κρήτης φαίνεται εξάλλου από το γεγονός πως πρόκειται για μία ισχυρή πανελλαδική συνδικαλιστική οργάνωση που έχει μέλη της 250 χιλιάδες αμπελουργούς και 5 χιλιάδες καζανάρηδες σε ολόκληρη τη χώρα.

Ρεπορτάζ: Γιώτα Αρχοντάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News