Τη μέρα που γεννήθηκε, έμαθαν πως έχει σύνδρομο Down (video)

Κρήτη
Τη μέρα που γεννήθηκε, έμαθαν πως έχει σύνδρομο Down (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μία συγκινητική εξομολόγηση για την οικογένειά του προχώρησε ο Μιχάλης Τσιμπλοστεφανάκης που πριν από 10 χρόνια έγινε για πρώτη φορά πατέρας δίδυμων αγοριών, του Γιώργου και του Δημήτρη.

Ο ίδιος και η γυναίκα του, Μαρία, έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με δεκάδες δυσκολίες καθώς ο ένας εκ των δύο γιων τους, ο Δημήτρης, έχει σύνδρομο Down.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ανδριανή», απευθύνθηκε σε όλους τους γονείς που έχουν παιδιά με ιδιαιτερότητες, παρακινώντας τους να μη νιώθουν αμήχανα γι' αυτό, ούτε να ντρέπονται για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Όταν έμαθαν ο Μιχάλης και η Μαρία για το Δημήτρη

Όπως λέει ο Μιχάλης Τσιμπλοστεφανάκης, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είχαν γίνει όλες οι προβλεπόμενες εξετάσεις, όμως δεν υπήρχαν ενδείξεις πως το ένα παιδί πάσχει από σύνδρομο Down: «Το μάθαμε την ημέρα που γεννήθηκαν και ήταν σοκ για εμάς. Δεν ήταν κάτι που είχε περάσει από το μυαλό μας. Εκείνη τη στιγμή δεν ένιωσα απογοήτευση, γιατί προσπαθούσα να το διαχειριστώ άμεσα. Όμως ποτέ δεν είδα το Δημήτρη διαφορετικά. Το συναίσθημα ήταν το ίδιο και για το Γιώργο και για το Δημήτρη».     

Όπως λέει στην Ανδριανή Αγγελιδάκη, δεν είναι όλα ρόδινα στην καθημερινότητα της οικογένειας, υπάρχουν δυσκολίες όμως η παραίτηση δεν είναι λύση. Απλά κάποιες φορές, προσαρμόζουν τις… «ταχύτητες» της οικογένειας ανάλογα με τις ανάγκες και τους ρυθμούς του κάθε παιδιού.

Η αντιμετώπιση του Γιώργου προς το Δημήτρη

Όπως αναφέρει ο  πατέρας των 10χρονων αγοριών, ο Γιώργος που δεν αντιμετωπίζει κάποιο θέμα, ποτέ δεν άλλαξε συμπεριφορά απέναντι στον αδερφό του: «Παλιότερα μας εξέφραζε τις απορίες του για το Δημήτρη και του τις λύναμε. Ωστόσο, ο Γιώργος συμπεριφέρεται φυσιολογικά στον αδερφό του. Δεν άλλαξε ποτέ συμπεριφορά. Κάποιες φορές εμείς είμαστε λίγο πιο προστατευτικοί».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News