Ακόμη ένα 24ώρο αγωνίας για την "μερακλίνα" γιαγιά

Κρήτη
Ακόμη ένα 24ώρο αγωνίας για την "μερακλίνα" γιαγιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τέταρτο 24ώρο παραμένει εξαφανισμένη η 83χρονη Ειρήνη Ρουσάκη, τα ίχνη της οποίας αγνοούνται από την περασμένη Τετάρτη, από τα Πιλαλήματα Σητείας.

Ο καιρός δεν είναι σύμμαχος για τον εντοπισμό της και οι θυελλώδεις βοριάδες που έπνεαν στην περιοχή όλο το προηγούμενο διάστημα καθιστούσαν απαγορευτικό το γεγονός ακόμη και να "σηκωθεί" drone.

Τα ίχνη της ηλικιωμένης γυναίκας χάθηκαν το πρωί της Τετάρτης, ενώ οι αναζητήσεις άρχισαν αργά το βράδυ της ίδιας μέρας στα Πιλαλήματα από αστυνομικούς, Σαμαρείτες και διασώστες της ΕΔΕΑΚ Σητείας.

Οι έρευνας παραμένουν άκαρπες και μπορεί το τσουχτερό κρύο, το  χιονόνερο και θυελλώδεις βοριάδες να έχουν υποχωρήσει, όμως η αγωνία κορυφώνεται για τους δικούς της ανθρώπους που δεν γνωρίζουν που μπορεί να είναι το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Τη φωτογραφία της αγνοούμενης ανήρτησαν οι οικείοι της στο facebook σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν οι έρευνες.

Είναι χαρακτηριστική και η ανάρτηση από την εγγονή της στο Facebook Μαίρη Ανδρουλάκη:

"Όποιος την δει ας το αναφέρει λέγεται Ειρήνη Ρουσακη,εχει εξαφανιστεί!!

Έχει αλσχαιμερ και είναι η γιαγιά μου..!!!"

Ενώ, ο εγγονός της Κωνσταντίνος Φρονιμάκης αναφέρει:

"ΣΟΣ... Μια κοινοποιηση.....Αυτη ειναι η γιαγια μου... Χαθηκε απο το σπιτι της στην περιοχη πιλαληματα Μακρυ Γιαλλου...Οποιος την εχει δει ας επικοινωνησει με την αστυνομια..Ακουει στο ονομα Ειρηνη και η ζωη της βρισκεται σε κινδυνο"

Να σημειωθεί ότι για την εξαφάνιση της 83χρονης γυναίκας έχει εκδοθεί και δημοσίευση «Silver Alert», από τη «Γραμμή Ζωής».Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, η γυναίκα, έχει γαλάζια μάτια, είναι μετρίου αναστήματος (1,65) και είναι εύσωμη.Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε σκουρόχρωμο (μαύρο ή καφέ) παντελόνι, καφέ ζακέτα, μαύρα παπούτσια και χακί σκούφο.

Εάν κάποιος γνωρίζει που βρίσκεται, μπορεί να επικοινωνήσει - ολόκληρο το 24ωρο - με τη «Γραμμή Ζωής» στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.

Η ηλικιωμένη, με το παρατσούκλι «Μερακλίνα» έμενε μόνη της στα Πιλαλήματα, έχει Αλτσχάιμερ και καρδιολογικά προβλήματα και τα τελευταία χρόνια συνήθιζε να φεύγει από το σπίτι της παρόλο που είναι πολύτεκνη και έχει 11 παιδιά. Την τελευταία φορά που έκανε ωτοστόπ και έφυγε από το σπίτι της βρέθηκε σε ένα άλλο χωριό, στη Μαρωνιά Σητείας.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ

Ήθελε πάντα να πάει στο λιμάνι της Σητείας και έτσι έβγαινε στο κεντρικό δρόμο και ζητούσε από τους διερχόμενους να τη μεταφέρουν στο λιμάνι. Οι κάτοικοι της περιοχής όμως γνώριζαν την ασθένεια και την εμμονή της να φεύγει, και  αγνοούσαν την επιθυμία της.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε πάντα μαζί της το πιστό της σκυλί το οποίο όμως βρέθηκε στο σπίτι της να την περιμένει, που σημαίνει ότι μάλλον έχει απομακρυνθεί με κάποιο μεταφορικό μέσο από το χωριό της και το σκυλάκι δεν πρόλαβε να την ακολουθήσει

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News