"Πληγωμένη" η Ιεράπετρα από ανέμους τους θυελλώδεις ανέμους

Κρήτη
"Πληγωμένη" η Ιεράπετρα από ανέμους τους θυελλώδεις ανέμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν στην Ιεράπετρα. Από σήμερα οι αγρότες επιχειρούν να μπουν στις καλλιέργειες και τα χωράφια για να δουν το μέγεθος της καταστροφής.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής αναφορές 25 θερμοκήπια έχουν υποστεί καταστραφεί ολοσχερώς ενώ και πολλά άλλα έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές (στην υποδομή).

Στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του δημάρχου Ιεράπετρας , του βουλευτή κ.Θραψανιώτη και υπεύθυνου πρωτογενή τομέα Λασιθίου κ. Δασκαλάκη αποφασίστηκε να κατατεθεί αίτημα για να κηρυχθεί η Ιεράπετρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σοβαρές καταστροφές

Παράλληλα δέντρα ξεριζώθηκαν και ελιές στο Μεταξοχώρι και άλλες περιοχές "ραβδίστηκαν" από τους ανέμους. Και στο Γούδουρα Σητείας, μεγάλες είναι οι καταστροφές.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ "ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ" ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Στύλοι της ΔΕΗ έχουν πέσει ιδιαίτερα στη γραμμή από Ιεράπετρα - Κουτσουρά και καλώδια έχουν πέσει στο έδαφος. Στην Ιεράπετρα η διακοπή στην ηλεκτροδότηση διαρκεί από τις 8-10 πμ , προβλήματα ηλεκτροδότησης υπάρχουν στον Κουτσουρά, ενώ οι τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ αποκαθιστούν τις ζημιές και τους σπασμένους στύλους.

Έκτακτη συνάντηση του Δημάρχου με Πυροσβεστική και Αστυνομία

Έκτακτη συνάντηση πραγματοποίησε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας Παναγιώτη Καράμπελα, τον Διοικητή του τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας Νεκτάριο Φρονιμάκη και το Διευθυντή Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μιχάλη Προϊστάκη λόγω των σφοδρών θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη συνάντηση προσδιορίστηκε το είδος και η έκταση των καταστροφών που έχουν προκληθεί και περιλαμβάνουν ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκήπια, πτώση δένδρων και βράχων, προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό και την ηλεκτροδότηση και πολλά άλλα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος:

«Θα διατηρήσουμε την άψογη συνεργασία και το συντονισμό μεταξύ του Δήμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας που ήδη υφίσταται από την πρώτη κιόλας στιγμή της έξαρσης του φαινομένου.

Ζητάμε από τους δημότες μας να είναι δίπλα μας στην συνεχή προσπάθεια που καταβάλουμε για τον εντοπισμό και την αποκατάσταση των ζημιών, ώστε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.»

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ

Κινδύνευσαν δασκάλες

Τέσσερις δασκάλες κινδύνευσαν όταν κινούνταν με το αυτοκίνητό τους το μεσημέρι της Πέμπτης από Φέρμα προς Ιεράπετρα.

Οι ίδιες βίωσαν τον τρόμο όταν ένα κλωνάρι δέντρου έσπασε και γλίτωσαν από θαύμα. Τελικά το κλωνάρι παρασύρθηκε από τον αέρα αλλά με δεδομένο τους ισχυρούς ανέμους θα μπορούσαν να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News