Πότε σταματάει το "σφυροκόπημα" των ανέμων; Ριπές 106 χλμ.

Κρήτη
Πότε σταματάει το "σφυροκόπημα" των ανέμων; Ριπές 106 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται οι ισχυροί άνεμοι στην Κρήτη οι οποίοι πνέουν και σήμερα αν και «έσπασε» το απαγορευτικό απόπλου των πλοίων που εκτέλεσαν κανονικά τα δρομολόγιά τους και έδεσαν το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Ηρακλείου. Κι ενώ όλοι οι Κρητικοί περίμεναν να κοπάσουν οι άνεμοι και σήμερα το νησί βρίσκεται στον κλοιό των αέρηδων οι οποίοι απλά έχουν μικρότερη ένταση.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έως τις 19:00 ην Πέμπτη, οι ισχυρότερες ριπές καταγράφηκαν:

-στην Παξιμάδα Καρύστου (113 χλμ/ώρα),

-στην Ιεράπετρα (106 χλμ/ώρα), στην Ανάφη (105 χλμ/ώρα),

-στην Νάξο (105 χλμ/ώρα),

-και στον Πλακιά Ρεθύμνου (105 χλμ/ώρα).

Σύμφωνα με το meteo.gr οι θυελλώδεις άνεμοι 7-8 μποφόρ θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τις 20.00 το βράδυ της Παρασκευής στο Ηράκλειο .

Συγκεκριμένα πέρα από τους ισχυρούς ανέμους, ο ουρανός στο Ηράκλειο θα παραμείνει συννεφιασμένος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 10 βαθμούς Κελσίου.

Προειδοποίηση θυελλωδών ανέμων μέχρι τις 14.00 και στα Χανιά όπου επικρατεί αρκετή συννεφιά και η θερμοκρασία κυμαίνεται κοντά στους 11 βαθμούς Κελσίου.

Ίδια εικόνα με ισχυρούς ανέμους και στον Άγιο Νικόλαο με τη θερμοκρασία κοντά στους 10 βαθμούς Κελσίου.

Και στο Ρέθυμνο συννεφιά, ισχυροί άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες συνθέτουν στο σκηνικό του καιρού.

Κλειστά σχολεία

Εν τω μεταξύ λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, κλειστά παραμένουν πολλά σχολεία στη Βιάννο και στο Μακρύ Γιαλό. Στο Οροπέδιο Λασιθίου όπως ανέφεραν οι αρμόδιοι στο ράδιο 98,4 τα σχολεία παραμένουν κλειστά, υπάρχει κίνδυνος από παγετό στους δρόμους και μετά τους Ποτάμους απαιτούνται αλυσίδες.

Και στην περιοχή της Ιεράπετρας πολλά σχολεία είναι κλειστά. Αντίθετη η εικόνα στα Ανώγεια όπου λειτούργησαν κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΡΑΜΈΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΆ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ;

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη - Αγγέλα Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News