default-image

Τους «έπιασαν» στον… ύπνο, κλέβοντας πάνω από 1,5 τόνο λάδι

Κρήτη
Τους «έπιασαν» στον… ύπνο, κλέβοντας πάνω από 1,5 τόνο λάδι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία του Νιπιδιτού Πεδιάδος στο νομό Ηρακλείου από κλοπή μεγάλης ποσότητας ελαιολάδου που σημειώθηκε τις μεταμεσονύχτιες ώρες το βράδυ της Τετάρτης, ξημερώματα Πέμπτης, σε βάρος δύο οικογενειών.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν, πως πρόκειται για ποσότητα άνω του 1,5 τόνου, η οποία και εκλάπη από δύο αποθήκες. Το θλιβερό περιστατικό, αποκαλύπτει στο neakriti.gr η κ. Ρόδη Κωνσταντάκη, της οποίας ο παππούς και η γιαγιά ήταν τα θύματα στη μία περίπτωση της κλοπής ελαιολάδου γύρω στα 400 κιλά.

Από άλλη, αποθήκη που βρισκόταν λίγα μέτρα πιο πάνω, όπως μας ανέφερε η κ. Κωνσταντάκη που αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το θέμα τονίζοντας ότι έχουν συμβεί κι άλλα περιστατικά στο χωριό αλλά δεν έχουν καταγγελθεί ούτε καν στην Αστυνομία, οι δράστες με τη μέθοδο της απορρόφησης, αφαίρεσαν τουλάχιστον έναν τόνο ελαιολάδου, ιδιοκτησίας ξενοδόχου που μένει στην Ελούντα, προκαλώντας συν τοις άλλοις και πολλές υλικές ζημιές!

«Είμαστε αγανακτισμένοι. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα και να μην μιλάμε. Επικοινωνώ μαζί σας γιατί θέλω το θέμα να πάρει δημοσιότητα. Έχουν κλαπεί κι άλλα λάδια στο χωριό αλλά τα θύματα φοβούνται να μιλήσουν. Αλλά ως εδώ πια με αυτές τις σπείρες», λέει με οργή στο neakriti.gr η κ. Κωνσταντάκη.

Οι δράστες περίμεναν να κοιμηθεί το ηλικιωμένο ζευγάρι

Όπως προσθέτει η ίδια, οι δράστες περίμεναν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης να σβήσουν το φως οι ηλικιωμένοι, ο παππούς και η γιαγιά της, για να δράσουν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι και τις κακές καιρικές συνθήκες.

«Άκουγαν μετά τα μεσάνυχτα κάποιους χτύπους από κάτω που έχουν την αποθήκη οι άνθρωποι. Αλλά φυσούσε τόσος αέρας και έπεφτε και χαλάζι που δεν κακόβαλαν ότι είχαν μπει στην αποθήκη τους κλέφτες», λέει στο neakriti.gr η κ. Κωνσταντάκη. «Αφού έκλεψαν το λάδι που βρήκαν σε διάφορα δοχεία, που πρέπει να φτάνει γύρω στα 400 κιλά και ήταν φετινής παραγωγής που το είχαν οι άνθρωποι για το σπίτι τους, πήγαν παραπάνω στην άλλη αποθήκη εξοχικής κατοικίας ιδιοκτησίας χωριανού που μένει στην Ελούντα όπου έχει ξενοδοχείο. Πρέπει να του πήραν τουλάχιστον έναν τόνο ελαιολάδου. Ο ίδιος κάνει λόγο για ζημιά που υπερβαίνει τα 4.000 ευρώ», σύμφωνα με την Ρόδη Κωνσταντάκη.

«Πρέπει να το είχε αποθηκεύσει για τις ανάγκες του ξενοδοχείου του. Δεν ξέρω. Και δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι οι άνθρωποι έβαλαν εργάτες για να τους μαζέψουν φέτος τις ελιές να βγάλουν το λάδι τους για τις ανάγκες της χρονιάς και κάποιοι μπήκαν μέσα και δεν ξέρω με ποιον τρόπο το εξαφάνισαν από τα βαρέλια», τονίζει χαρακτηριστικά. «Μάλιστα έχουν γίνει και πολλές ζημιές. Έχουν σπάσει πόρτες. Έχουν χύσει κάτω πολλά λάδια. Τι να σας πω. Απαράδεκτη κατάσταση»...

Το περιστατικό έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία όπου έχουν γίνει και οι απαραίτητες διαδικασίες μηνύσεων κατ΄ αγνώστων για τον εντοπισμό των δραστών.

Ρεπορτάζ: Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News