default-image

Αναβολή στη δίκη για το τραγικό θάνατο 18χρονου στην άσφαλτο

Κρήτη
Αναβολή στη δίκη για το τραγικό θάνατο 18χρονου στην άσφαλτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε η υπόθεση του τραγικού θανάτου ενός νέου μόλις 18 ετών, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, σε τροχαίο δυστύχημα που είχε σημειωθεί πριν από περίπου 4μιση χρόνια, κοντά στη Νεάπολη Λασιθίου.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λασιθίου κάθισαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι φέρονται να προκάλεσαν το δυστύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα να βρει φρικτό τέλος ο νεαρός δικυκλιστής.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η δίκη πήρε αναβολή για την Πέμπτη 26 Απριλίου. Την ίδια μέρα αναμένεται να γίνει και εκδίκαση των υποθέσεων που φαίνεται να σχετίζονται με τη δίκη αυτή.

Χρονικό της υπόθεσης

Οι δύο κατηγορούμενοι κατηγορούνται - μεταξύ άλλων - για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ωστόσο, σημειώνεται ότι στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου, αλλά σε διαφορετικές υποθέσεις, θα καθίσουν σήμερα άλλοι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται για πράξεις που συνδέονται με την επίμαχη υπόθεση.

Το συμβάν που στοίχισε τη ζωή στον 18χρονο άνδρα σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2013, στο δρόμο που συνδέει τη Νεάπολη με τον οικισμό Νικηθιανό. Ήταν περίπου 9.30 το βράδυ, όταν περιπολικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο επέβαιναν ως πλήρωμα δύο αστυνομικοί διέσχιζε τον εν λόγω δρόμο.

Σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το ατύχημα προκλήθηκε όταν ο οδηγός του περιπολικού αντίκρισε ξαφνικά μπροστά από το όχημά του, έναν πεζό ηλικιωμένο, ο οποίος κατευθυνόταν από το Νικηθιανό προς τη Νεάπολη. Το περιπολικό φέρεται να έκανε ελιγμό για να αποφύγει τον ηλικιωμένο. Ωστόσο, με την εν λόγω κίνηση που έκανε το αυτοκίνητο, φέρεται να έκλεισε το δρόμο στο μηχανάκι, το οποίο οδηγούσε ο αδικοχαμένος 18χρονος.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ 18ΧΡΟΝΟΥ

Ακαριαίος θάνατος

Όπως ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr, ο εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, Βαγγέλης Στρατουδάκης, τότε είτε το μηχανάκι προσέκρουσε στο περιπολικό κατευθείαν, είτε πάτησε φρένο κι εν συνεχεία προσέκρουσε στο περιπολικό. Ο 18χρονος «έφυγε» από το δίκυκλο, το οποίο συνέχισε την ξέφρενη πορεία του και κατέληξε σε μια ελιά. Ο νεαρός δικυκλιστής, ωστόσο, έπεσε με το κεφάλι στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Τραγική ειρωνία; Ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου, ο οποίος είναι τραυματιοφορέας στο επάγγελμα, έτυχε να περνά την ώρα του ατυχήματος από το σημείο. Λόγω της δουλειάς του, έσπευσε να βοηθήσει, όταν διαπίστωσε έντρομος ότι ο άτυχος άνδρας που βρισκόταν στο μηχανάκι κι ο οποίος ήταν ήδη πια νεκρός, ήταν ο ίδιος του ο γιος...

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος, Νίκος Παναγιωτόπουλος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News