default-image

Δείτε για πρώτη φορά εικόνες από το αρχοντικό Χαλκιαδάκη

Κρήτη
Δείτε για πρώτη φορά εικόνες από το αρχοντικό Χαλκιαδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κληροδότημα του αείμνηστου Εμμανουήλ Χαλκιαδάκη και της συζύγου του Μαργαρίτας, το παλιό αρχοντικό, στη συμβολή της Λ. Δημοκρατίας με τη Χαριλάου Τρικούπη, θα αλλάξει άμεσα μορφή και δε θα θυμίζει τίποτα την εικόνα εγκατάλειψης που επικρατούσε εδώ και αρκετά χρόνια, στο πάλαι ποτέ «στολίδι» του Ηρακλείου.

Έπειτα από ενέργειες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συνεργεία καθάρισαν το σπίτι και πλέον έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες αρχιτεκτονικές μελέτες προκειμένου η οικία να πάρει την επιθυμητή μορφή.

"Άνοιξαν" για πρώτη φορά οι πόρτες

Το «ερειπωμένο στολίδι» της πόλης, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο φακό της ΚΡΗΤΗ TV και την εκπομπή Καλό Μεσημέρι και αποκαλύπτει το αρχιτεκτονικό του μεγαλείο παρά την εγκατάλειψη.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πλέον έχει την πλήρη κυριότητα του ακινήτου, όπως ήταν επιθυμία του εκλιπόντος  Εμμανουήλ Χαλκιαδάκη.

Ο χρόνος μοιάζει σα να έχει σταματήσει… Το επί δεκαετίες ακινητοποιημένο αυτοκίνητο του Εμμανουήλ Χαλκιαδάκη, μοιάζει να παίρνει "ζωή", μέσα από τη φροντίδα του Κ. Βαγγέλη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια φρόντιζε το ξεχασμένο σπίτι…

Ρεπορτάζ: Μιχαέλα Λιονάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News