Χιονιάς στην Κρήτη - δεμένα τα πλοία - που χρειάζονται αλυσίδες /vid

Κρήτη
Χιονιάς στην Κρήτη - δεμένα τα πλοία - που χρειάζονται αλυσίδες /vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο χειμώνας ενέσκηψε στο νησί με το τσουχτερό κρύο, τις βροχές, τους θυελλώδεις βοριάδες και τα χιόνια κυρίως στα ορεινά  να πρωταγωνιστούν.

Ήδη τα προβλήματα έκαναν την εμφάνιση τους και σχετίζονται με τις συγκοινωνίες. Αναλυτικότερα τα πλοία της γραμμής παραμένουν δεμένα στα λιμάνι του Ηρακλείου καθώς τις τελευταίες ώρες έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου με την ένταση των ανέμων να φθάνει έως και τα 9 μποφόρ ενώ νωρίτερα το λιμεναρχείο είχε προχωρήσει στην έκδοση έκτακτου δελτίου επιδείνωσης.

Καλό είναι πάντως οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία η ακτοπλοϊκά γραφεία.

Ο καιρός στα Ανώγεια

Ελαφριές χιονοπτώσεις επικρατούν από το πρωί της Τετάρτης στα Ανώγεια με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα δεν έχουν ιδιαίτερη ένταση ενώ οι προβλέψουν αναφέρουν για χιονοπτώσεις μέχρι και την Παρασκευή.

Αν και μέχρι στιγμής δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε ετοιμότητα, σύμφωνα με το anogi.

Ο καιρός στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ο "λευκός επισκέπτης" επισκέφθηκε και το Λασίθι με χιόνι να έχει πέσει ακόμη και μέσα στα χωριά και θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Οροπέδιο Λασιθίου, κ. Στεφανάκη: "το χιόνι μέσα στο χωριό υπολογίζεται στους 4-5 πόντους με καθαρό  ωστόσο το τοπίο , την κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά ενώ το μόνο πρόβλημα εστιάζεται στο δρόμο από το Οροπέδιο Λασιθίου προς Νεάπολη στην περιοχή Σελλιά όπου θεωρείται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή αγροτικών οχημάτων 4*4.Στα λευκά και τα ορεινά ενώ ήδη σε ετοιμότητα βρίσκονται ο κρατικός μηχανισμός με εκχιονιστικά μηχανήματα για να παρέμβουν όπου χρειαστεί απαραίτητο".

Φωτογραφία από το facebook του κ. Σιγανού

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πνέουν στην Κρήτη, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται στις περιοχές όπου έχουν καταγραφεί οι μέγιστες ριπές ανέμου.

Συγκεκριμένα ξεχωρίζει η περιοχή του Πλακιά Ρεθύμνου οπού οι ριπές έφθασαν τα 90 km/h.

Ανοιχτό το Κέντρο Αστέγων την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Ανοικτό θα παραμείνει σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, 24 και 25 Ιανουαρίου, το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου.

Το κέντρο θα λειτουργήσει, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών που λόγω της επιδείνωσης του καιρού θα χρειαστούν φιλοξενία.

Το τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας για περισσότερες πληροφορίες είναι: 2813-409500.

Διεύθυνση Κέντρου Αστέγων: Λεωφόρος Ικάρου 121.

Ο καιρός αύριο  

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο  και την Πέμπτη 25/01 θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις, με ένταση 7-8 μποφόρ (Χάρτης 2).

Υποχώρηση των ψυχρών αέριων μαζών από τη χώρα μας προβλέπεται από την Παρασκευή 26/01 αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Παρακολουθήστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες στην Κρήτη από τον μετεωρολόγο κ. Αρναούτογλου.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News