Βρήκαν ημίγυμνο, με χτύπημα στο κεφάλι τον άτυχο ψαρά video

Κρήτη
Βρήκαν ημίγυμνο, με χτύπημα στο κεφάλι τον άτυχο ψαρά video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοιραίο αποδείχθηκε το μεροκάματο για τον 56χρονο ψαρά, πατέρα δύο παιδιών ο οποίος έφυγε με τη βάρκα του για να ψαρέψει καλαμάρια στη Χερσόνησο αλλά ξεβράστηκε τελικά νεκρός και το σκάφος του βρέθηκε σπασμένο από τα φουρτουνιασμένα κύματα. Μάταια η οικογένειά του περίμενε τον περίμενε να επιστρέψει καθώς ο ίδιος όπως όλα δείχνουν «πάλεψε» με τα κύματα αλλά δεν τα κατάφερε.

Αρχικά το λιμεναρχείο σύμφωνα πάντα με τους αλιείς της περιοχής βρήκε τη βάρκα σπασμένη αλλά όχι και τον ψαρά. Έτσι ξεκίνησαν εναγωνίως προσπάθειες των Λιμενικών μαζί με τους ψαράδες της περιοχής για να τον  εντοπίσουν. Οι περιγραφές των ψαράδων που βρήκαν τη σορό συγκλονίζουν.

"Τον βρήκαμε με μελανιά στο κεφάλι"

Όπως σημείωσε μιλώντας στο neakriti.gr o πρόεδρος των αλιέων Χερσονήσου Νίκος Ασπετάκης «μετά από 2 με 3 ώρες περίπου στις 22.30 το βράδυ της Τρίτης βρήκαμε τον ψαρά σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από τη βάρκα. Φορούσε μόνο το εσώρουχο γιατί μάλλον κολύμπησε για να σωθεί και του ήρθαν τα κύματα. Η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη καθώς έπνεαν 6-7 μποφόρ. Στο κεφάλι είχε μια μελανιά».

Η βάρκα του ψαρά βρέθηκε διαλυμένη

Δείτε το video

"Ήταν έμπειρος ψαράς"

Όπως υποστηρίζει συγκλονισμένος  ο κ.Ασπετάκης ο Kώστας Κ. ήταν έμπειρος επαγγελματίας εδώ και δεκαετίας και είχε αντιμετωπίσει πολλές φορές δύσκολες καιρικές συνθήκες. Εργαζόταν για δεκαετίας στην Κρήτη και δη στη Χερσόνησο και η καταγωγή του ήταν από την Καρδίτσα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΝΕΚΡΟΣ ΞΕΒΡΑΣΤΗΚΕ ΨΑΡΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΒΑΡΚΑ ΤΟΥ

Συγκλονισμένοι και οι ψαράδες στο Ηράκλειο που γνώριζαν τον άτυχο αλιέα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των αλιέων Ηρακλείου κ.Μαντζαράκη μπορεί να ανήκε στο σύλλογο της Χερσονήσου αλλά ήταν πολλά χρόνια γνωστός και στο Ηράκλειο καθώς ήταν από τους "παλιούς" ψαράδες. Το μόνο που μπορεί να υποθέσουν για το τραγικό συμβάν είναι ότι η βάρκα του παρασύρθηκε στα βράχια, ωστόσο το περιστατικό διερευνά το Λιμεναρχείο Χερσονήσου.

Αρχικά βρέθηκε η βάρκα και σε απόσταση 200 μέτρων ο ψαράς

Η κηδεία του άτυχου 56χρονου θα γίνει την Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι στην  Ευαγγελίστρια Χερσονήσου.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News