default-image

Δ.Βρύσαλης: Δεν έχουμε λόγο να συναντηθούμε με Ξανθό-Πολάκη

Κρήτη
Δ.Βρύσαλης: Δεν έχουμε λόγο να συναντηθούμε με Ξανθό-Πολάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απολογισμός δράσης το Σάββατο για τη Διοίκηση των δύο νοσοκομείων του Ηρακλείου, Πανεπιστημιακό-Βενιζέλειο, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και άρνηση του Σωματείου Εργαζομένων να παραστεί σε αυτό τον απολογισμό, που δια στόματος Δημήτρη Βρύσαλη χαρακτηρίζεται φιέστα.

''Δεν έχουμε λόγο να συναντηθούμε με την ηγεσία του Υπουργείου που γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση των νοσοκομείων και των εργαζόμενων. Γνωρίζει τις προτάσεις μας αλλά και ξέρει ποιες είναι οι δικές της ευθύνες'' επισημαίνει ο πρόεδρος του σωματείου στο Ράδιο 98,4.

Το δικό του απολογισμό ετοιμάζει το Σωματείο Εργαζόμενων στο ΠΑΓΝΗ την ίδια ημέρα σε άλλο χώρο και καλεί όλα τα σωματεία να δηλώσουν εκεί την παρουσία τους.

Δ.Βρύσαλης: Η κυβέρνηση εφαρμόζει τα μνημόνια ως Ευαγγέλιο και βάλει κατά της υγείας

Εντωμεταξύ,  βαρέα κι ανθυγιεινά, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, υποστελέχωση και εργαζόμενοι στα όρια τους με μυοσκελετικά προβλήματα καθώς δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν, κατεβάζουν εκ νέου τους εργαζόμενους των νοσοκομείων αύριο Πέμπτη στους δρόμους, καθώς η ΠΟΕΔΗΝ προκήρυξε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

''Οι Υπουργοί, μας διαβεβαίωναν ότι το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας το οποίο ευθυγραμμίζεται με τις βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν στις άλλες χώρες της Ευρώπης με βάση τον ν. 4354/2014, θα συνεχίσει να καταβάλλεται κανονικά. 

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι εφαρμόζει τα μνημόνια ως ευαγγέλιο και η Επιτροπή συγκροτείται ως πρόσχημα για να δικαιολογήσουν την περικοπή, αντικαθιστώντας το με κάποια υποτυπώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας'', καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News