default-image

Κινητοποιήσεις ενάντια στο «λουκέτο» σε σχολεία

Κρήτη
Κινητοποιήσεις ενάντια στο «λουκέτο» σε σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διευθυντές σχολείων από τον μέσο και πεδινό Μυλοπόταμο βλέπουν το λουκέτο στα σχολεία τους να κοντοζυγώνει σε περιοχές που θεωρείται πολυτέλεια η μόρφωση και πρωταρχικό ζητούμενο η ασφάλεια των μαθητών.

Στα πιο ορεινά του Μυλοποτάμου οι καταστάσεις ακόμα πιο δύσκολες, σε περιοχές δακτυλοδεικτούμενες που χρειάζονται εκπαιδευτικούς να βοηθήσουν και να εμψυχώσουν τους μαθητές να καταφέρουν να αντιστρέψουν νοσηρές καταστάσεις και να μετριαστεί η μαθητική διαρροή.

Έντονη η ανησυχία και στο Αμάρι με την απομόνωση και το προβληματικό οδικό δίκτυο και τα διαφαινόμενα λουκέτα σε σχολεία.

Στο κόκκινο για κλείσιμο οδηγούνται τα σχολεία σε Κράνα και Γαράζο Μυλοποτάμου, όπως και στη Σύβριτο Αμαρίου, εάν περάσει η αναμοριοδότηση που τα καταρρακώνει και με δεδομένο ότι ούτε καν διευθυντές δεν βρίσκονται να τα στελεχώσουν.

Οι εκπρόσωποι των δήμων υποσχέθηκαν δωρεάν στέγαση στους δήμους τους, των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με κόκκινο πανί την παντελή έλλειψη μόνιμων προσλήψεων.

Το λάθος ξεκινά από τη μοριοδότηση της πόλης του Ρεθύμνου με 2 μόρια, αντί για 3 όπως ο Άγιος Νικόλαος, όπως και με την έλλειψη χαρακτηρισμού σχολείων ως δυσπρόσιτα στο νομό Ρεθύμνου.

Η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κρήτης, συμμερίστηκε τις ανησυχίες, δεσμεύθηκε ότι δε θα κλείσουν σχολεία, ενώ η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου παραμένει σε επιφυλακή για κινητοποιήσεις.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News