default-image

Μετρήστε τα ένσημα σας, δείτε πότε βγαίνετε στη σύνταξη

Κρήτη
Μετρήστε τα ένσημα σας, δείτε πότε βγαίνετε στη σύνταξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενημερώνονται όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ότι στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο λειτουργεί ειδικό Γραφείο που στελεχώνεται από έμπειρους συνδικαλιστές (με ένα συνδικαλιστή νομικό), οι οποίοι είναι άριστοι γνώστες της ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής Νομοθεσίας, το οποίο αναλαμβάνει:

1. Την καταμέτρηση των ενσήμων και γενικά τον συνολικό χρόνο ασφάλισης όταν  υπάρχει ασφάλιση σε διαφορετικά Ασφαλιστικά Ταμεία (διαδοχική ασφάλιση) .

2. Τον έλεγχο για το πότε θεμελιώνεται το συνταξιοδοτικό δικαίωμα του καθενός για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

3. Την βοήθεια και καθοδήγηση για τη συγκέντρωση όλων των απαιτούμενων στοιχείων και δικαιολογητικών που χρειάζονται για τη συνταξιοδότηση.

4. Την Ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων τόσο της κύριας όσο και της επικουρικής σύνταξης.

Όλα τα παραπάνω εννοείται ότι παρέχονται χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση, στην προσπάθεια του Κέντρου μας να  βοηθήσει όλους τους ενδιαφερόμενους,  οι οποίοι ενημερώνονται αξιόπιστα και τεκμηριωμένα :

• Πόσα ένσημα έχουν στην ασφάλιση,

• Πότε βγαίνουν στη σύνταξη και

• Ποιά δικαιολογητικά πρέπει να συγκεντρώσουν και να υποβάλλουν για την συνταξιοδότησή τους.

Στο τέλος,  όταν υπάρχει θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα, οι υπεύθυνοι του Γραφείου υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις για την κύρια και επικουρική σύνταξη και στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν όλα τα δικαιολογητικά, μαζί με αντίγραφα των αιτήσεων, στον ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News